Bing News Nedir? Bing News Başvurusu Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Bing News Nedir? Bing News Başvurusu Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-07 13:07:14
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Her ne kadar Google kadar popüler olmasa da arama motorları arasında Bing’de yer alıyor. Bu kapsamda daha çok haber sitelerini ilgilendiren bir durum olan News kaydını Bing için de yaptırmak gerekiyor. Eğer bir haber sitesi Bing News kaydı gerçekleştirir ise, siteleri hem daha çok ziyaretçi alacak hem de yayınlamış oldukları haberler Bing News tarafında otomatik olarak yayınlanacak. Bizde sizlere bu içeriğimizde en kolay şekilde Bing News başvurusu nasıl yapılır? Bunlardan bahsedeceğiz.

Bing News Başvuru İşlemleri

Eğer bir haber sitesi yönetiyorsanız ve Google’un News kaydında başarılı olmadıysanız, Bing News kaydını deneyebilirsiniz. Başvuru işlemleri öncesinde sitenizde dikkat etmeniz gereken bazı noktalara değineceğiz. Eğer dikkat etmeniz kriterleri sitenizde uygulamaz iseniz, bu noktada başvurularınız reddedilecektir. Bing News başvurusu için dikkat etmeniz gereken noktalardan hemen önce hatırlatmakta fayda var ki, Bing başvurusu tıpkı Google gibi iki gün içerisinde yanıtlanmıyor ve bu süreç yaklaşık 1 ay gibi bir süreyi kapsıyor. Başvurunuzun kabul edildiği taktirde ise mail ile bilgilendirilerek haberleriniz yayınlanmaya başlıyor.

Bing Pong; Microsoft'un ilk Arama Motoru Oyunu!Bing Pong; Microsoft'un ilk Arama Motoru Oyunu!

Başvuru Öncesi Web Sitesinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Bing Web Yöneticisi Araçları'nı kullanarak sitenizin sahipliğini doğrulayın
  • Yayınlamış olduğunuz haberler tamamen özgün makalelerden oluşması gerekiyor. Minumum 400 haber sayısı kuralı olduğunu da belirtelim.
  • Arama motorunda indekslenmiş olan minumum 2000 sayfa gerekiyor.
  • Site tasarımı tamamen tüm sayfalar dahil olmak üzere %100 mobil uyumlu olması gerekiyor.
  • Kopya içerik ve haberlerin yayınlanmaması gerekiyor.
  • Daha önce Bing reddi yememiş olmanız gerekiyor.
  • Site içerisinde indeks engelleyecek çeşitli hatalar olmaması gerekiyor.
  • Site içerisindeki düzen, kategoriler ve açıklamalar eksiksiz olması gerekiyor.
  • Günlük olarak siteye en az 10 haber girişi olmalıdır.
  • Girilen haberlerin kelime uzunluğu ise en az 150 olarak girilmesi gerekiyor.

Tüm bu kriterleri sorunsuz ve tam anlamıyla karşılıyor iseniz, başvuru tarafında doldurmanız gereken forum detaylarına geçelim.

Bing News Başvuru Sayfası

Başvuru sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Açılmış olan sayfada gerekli alana ulaşmak için “Get Started“ butonuna tıklayın. Daha sonra Bing hesabınız var ise kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapın yok ise yeni hesap oluşturarak giriş işlemini gerçekleştirin.

Panele giriş işlemi gerçekleştirdikten sonra aşağıda göreceğiniz bir ekran ile karşılaşacaksınız. Burası başvuru paneli olduğu için sorulmuş olan soruları eksiksiz ve sorunsuz tam bir şekilde doldurmanız gerekiyor.

  • Kayıt ekranını doldururken dikkat etmeniz gereken noktalar bulunuyor. İlk olarak Website URL bölümünde “Add additional section” seçeneğini seçerek sitede yer alan kategorileri en fazla yazıdan en az yazıya doğru şeklinde girmeniz gerekiyor.
  • Audience/Region bölümünde ise sitenizin hitap ettiği kitleyi seçmeniz gerekiyor. Haberlerinizi genel global içerikli ise ona göre seçim yapmanız gerekiyor.
  • Publication Tpye bu bölümde ise sitenizin ana kategorisini seçim yapmanız gerekiyor. Sayfayı Türkçe diline çevirerek doldurma işlemlerini yapmanızı öneririz. Bu noktada kategori seçiminde Blog veya Basın Bülteni gibi ek seçenekleri de işaretleyebilirsiniz.
  • Sıradaki Content Type bölümünde ise Bing News editörleri sizlere nasıl bir sitenizin olduğunu soruyor. Burada yine site içeriğinize yönelik resim, video ve yazı gibi seçimleri yapabilir ve fazladan işaretleme yapabilirsiniz.
  • Forumun son bölümünde ise site misyon ve vizyonunu dahil ederek RSS linki ve Sitemap gibi içerikleri doldurarak iletişim bölümüne kişi bilgileri ve mail adres bilgilerini ekleyin.

Tüm bu başvuru işlemleri sonrasında Bing News editörleri tarafından siteniz incelenecek ve olumlu veya olumsuz olarak mail adresinize dönüş sağlanacaktır.  


Google ve Bing korsan içerikleri arama sonuçlarında istemiyor!Google ve Bing korsan içerikleri arama sonuçlarında istemiyor!
Bing Arama Motoru Google'a Karşılık Yükselişe GeçtiBing Arama Motoru Google'a Karşılık Yükselişe Geçti
Tüm Detaylarıyla Birlikte Google News Nedir?Tüm Detaylarıyla Birlikte Google News Nedir?

PAYLAŞ