Bing için isim değişikliği yapıldı - Haberler - indir.com

Bing için isim değişikliği yapıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-06 18:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Teknolojinin öncü isimlerinden birisi olan Microsoft tarafından geliştirilmiş olan Bing,  sürpriz bir isim değişikliği yaşadı. Değişiklik ile birlikte isimde yine “Bing” kalsa da geliştirici firmanın öne çıkması sağlandı. Her ne kadar Google arama motorları içinde lider olsa da hatırı sayılır derecede Bing kullanıcısı da bulunuyor.

İlk olarak 2009 yılında kullanılmaya başlanan ve Google'a rakip olarak sunulan Bing, “alışkanlıkları değiştirme” ismiyle çıkış yapmıştı. Bu nedenle de dikkatleri üzerine çekmişti. Şu anda 40 dilde kullanılabilen arama motoru dünyada en çok ziyaret edilen siteler arasında 37. sırada bulunuyor.

Google, YouTube hikayelerinde ses netleştirme teknolojisi başlattıGoogle, YouTube hikayelerinde ses netleştirme teknolojisi başlattı

Bing isim değişikliği ile kullanımda

Bing günümüzde en çok kullanılan arama motorlarından birisi konumunda. Geliştirici Microsoft da kendi tarayıcısı üzerinde varsayılan arama motoru olarak Bing’i ayarlayarak Bing kullanımını  artırmaya çalışıyor. Şimdi firma arama motorunun firmayla daha çok anılması için isim değiştirdi.

Bing isim değişikliği sonrasında “Microsoft Bing” olarak adlandırıldı. Bu yöntemle firmanın isminin daha çok öne çıkması ve eskisine göre daha çok ilgi çekmeyi amaçlanıyor. Yayınladığı bir blog yazısı ile birlikte değişikliği duyuran firma, neden böyle bir adım atıldığını açıklamadı.

Daha önce de Office 365 olan hizmetin adı Microsoft 365 olarak değiştirilmişti. Öte yandan Surface ve Xbox için henüz Microsoft ismi kullanımı yapılmıyor.

Bu adımla birlikte firmanın bütün hizmetlerini tek isimde toplayarak kullanıcılar üzerinde etkisini artırmaya çalışıyor.



PAYLAŞ