Binance'dan kripto para pazarını hareketlendirecek açıklama - Haberler - indir.com

Binance'dan kripto para pazarını hareketlendirecek açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-29 10:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Kripto Para

Kripto para borsasının dünyaca ünlü merkezi Binance’dan sektör ile ilgili önemli açıklamalar geldi. Açıklamalar sektörde büyük ilgi gördü.

Kripto para sektöründe son haftalarda oldukça hareketli dönemler yaşanıyor. Bazı bölgelerde madencilik faaliyetlerinin yasaklanacağının duyurulması, Tesla gibi önemli şirketlerin kripto para ile ödeme almayacağını duyurması ve madencilik faaliyetlerinin elektrik tüketimleriyle hedef haline getirilmesi sektörde belirsizlik yaratmıştı. Bu nedenle de ciddi bir düşüşün yaşandığı kripto para sektöründe önemli bir açıklama ise Binance’den geldi.

“Sektörü bırakmayacağız!”

Binance tarafından yapılan açıklamalarda Binance’ın CEO’su Çinli yatırımcı Changpeng Zhao’nun görüşlerine yer verildi. CEO tarafından yapılan açıklamalarda şartlar ne olursa olsun teknolojiden vazgeçilmeyeceği ifade edilirken hem blockchain hem de Bitcoin desteklerinin devam ettirileceği ifade edildi.  Açıklamalarda kripto para ve madencilik işlemlerine yasak getiren ülkelere de seslenen CEO, ülkelere çağrılarda yaparak kripto paranın bir tehdit olmadığını söyledi.

“Kimse sonlandıramaz”

Kripto paraların ve sektörün 500 milyon kişi tarafından benimsendiğini vurgulayan Zhao, “Kripto paralar ve teknolojisi artık 500 milyon insanın aklına girmiş durumdadır. Kimsenin onu sonlandırma imkanı olmadığını düşünüyorum. Kural koyucularla rekabet etmek gerektiğini düşünüyorum. Her zaman iş birliği yapabilir.”dedi.

ABD’den ılımlı yaklaşım

Bu açıklamalara bir yenisi ise ABD’den geldi. SEC Başkanı Gensler tarafından yapılan değerlendirmede yatırımcıların korunması konusunda eksikliklerin olduğu ve bu eksikliklerin giderilmesi noktasında çalışmaların yapılması gerektiği belirtildi.

Büyük düşüş engellenemedi

Tüm bu gelişmeler ışığında Bitcoin ve altcoinlerde yaşanan düşüş engellenemedi. 64 bin dolar seviyelerine kadar çıkan Bitcoin, yaşanan mevcut olaylar sonrasında 29 bin dolara kadar geriledi. Şu anda 35 bin seviyelerinde işlem gören Bitcoin, eski günlerinden oldukça uzak. Ethereum ise yüzde 10 değer kaybı ile 2.471 dolardan işlem görüyor.





PAYLAŞ