Binance kullanıcısı hesabının hacklendiğini iddia etti - Haberler - indir.com

Binance kullanıcısı hesabının hacklendiğini iddia etti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-18 19:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Kripto para borsaları son zamanlar içerisinde oldukça hareketli bir dönemden geçiyor. Thodex vurgunu ve arkasında gelen olaylara, Elon Musk'ın açıklamasının da eklenmesiyle işler daha da karışık bir hal alırken, BTCTürk veri sızıntısını resmi olarak kabul etti. Fakat kripto paralar tekrar olumsuz bir olayla daha gündemde yerini aldılar. Bu kez de bir Türk, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance'deki hesaplarının hacklenmiş olduğunu ileri sürdü ve 1 milyon TL'sinin de çalındığını dile getirdi. Eğler söz edilen durumlar doğruysa, burada kullanıcıların hata payının oldukça kuvvetli olduğunu da belirtmek gerekir. 

Binance hesabı virüs ile farklı kişilerin eline geçti

Ekşi Sözlük'te Cembazaar kullanıcı adlı bir kişinin tapmış olduğu paylaşıma göre ilk olarak, iki adımlı doğrulama sistemi için aktif hale getirdiği Google Authenticator sıfırlandı. Bunun ardından ise Gmail hesabına erişim sağlandığını ve Binance'e bağlı telefonunu +86'lı (Çin)bir numarayla değiştirildiğini dile getiriyor. Cembazaar, Binance’te 2FA‘nın (iki aşamalı doğrulama) açık olmasına karşılık yine de hacklendiğini aktardı. Güvenlik önlemine karşılık cihaza giril yapan Truva atı yazılımı hesabı üzerinden 131 bin dolar çekilmesine neden oldu. Cembazaar, “Bilgisayarıma indirdiğim bir trojan (Truva atı) virüslü dosyadan takip edilerek yapıldığını düşünüyorum.” dedi.

Binance Türkiye borsası hayata geçtiBinance Türkiye borsası hayata geçti

Cembazaar, sabah 6’da uyanınca olayı SMS’ten öğrendiğinin altını çizdi. SMS’te, Google Auth ile girişin sıfırlandığı yazdı. Binance kullanıcısı, olayın devamını şöyle aktardı; "Yani Gmail hesabınıza girdikleri an Binance hesabına da giriliyor. Gmail’e 2FA olmadan girebiliyorlar bir şekilde. Girdikten sonra Binance’da SMS ve 2FA bulaşmadan sıfırlayabiliyorlar."

Mailleri görmemesi için filtreleme yapıldı

Kullanıcı, dolandırıcıların Binance şifresini değiştirmediğini dile getirdi. Aynı zamanda, Gmail hesabına geldiğinde kullanıcının uyar almaması için Binance'den gönderilen mailleri spam klasörüne gönderen bir filtre koyduklarını fark ettiler. Söz konusu bu iddianın sahibi tüm bu sorunların Windows bilgisayarlardan kaynaklandığını dile getirdi. Cembazaar, bu konu ile ilgili olarak, "Ayrıca konu tamamen Windows bilgisayarda geçiyor. Normalde MacBook kullanıyordum. Tam kapanmadan dolayı evde Windows’u kullanmaya başlamıştım. Sorunun temelinde Windows’da çalışan trojan var. MacBook kullansam sorun olmayacaktı. Cep telefonunda sorun yok. Windows bilgisayarda çalışmış trojan." dedi. Ek olarak kullanıcı, Binance’den gelen mesajı aktardı. Şirket, söz konusu olaya ilişkin herhangi bir işlem yapamayacaklarını iletti.


Binance çöktü mü? Neden işlem yapılamıyor? Cüzdandaki bakiyeler neden gözükmüyor?Binance çöktü mü? Neden işlem yapılamıyor? Cüzdandaki bakiyeler neden gözükmüyor?
Binance hisse satışlarına Tesla ile başladıBinance hisse satışlarına Tesla ile başladı
Bitcoin Nasıl Alınır? Binance ile Coin Nasıl Alınır? Binance Nasıl Para Yatırılır?Bitcoin Nasıl Alınır? Binance ile Coin Nasıl Alınır? Binance Nasıl Para Yatırılır?

PAYLAŞ