Bill Gates’e göre 2019’a damga vuracak 10 teknoloji - Haberler - indir.com

Bill Gates’e göre 2019’a damga vuracak 10 teknoloji

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-13 16:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

MIT Technology Review tarafından Bill Gates ile yapılan mini röportajda 2019’a damga vurması beklenen teknolojiler belirlendi. İşte Bill Gates’e göre 2019’a damga vuracak 10 teknoloji. 

Bill Gates'in Yaptığı Hatalar

Bill Gates'in unutulmayan sözleriBill Gates'in unutulmayan sözleri

1. Robotlar

Robot teknolojinin daha da gelişeceğine inan Bill Gates, bu konuda robotların daha da gelişeceğine ve yetenekler kazanacağını söylüyor. Açıklamalara göre daha fazla detay üzerinde çalışabilecek robotlar milimetrik işler gerçekleştirebilecek.

2. Nükleer güç

Bill Gates, 2019 itibari ile nükleer anlamda da yenilikler bekliyor ve yeni nesil nükleer tasarım yılının 2019 olacağını söylüyor. Bu konuda en büyük etken ise 4. Nesil küçük modüler fisyon reaktörler olacak.

3. Erken doğum tahmini

2019 itibari ile birlikte erken doğum konusunda da yenilikler yaşanacak. Stanford Üniversitesi biyomühendisi Stephan Quake tarafından yapılan çalışmalar ile birlikte öncülüğü gerçekleştirilen bu yenilik sayesinde erken doğum tahminleri yapılabilecek.  Bu özellikle riskli gebelikler için büyük bir önem taşıyor.

4. Yutulabilir cihazlar

Tıp alanında yaşanacak bir diğer yenilik ise yutulabilir cihazlar olacak. Bağırsak gibi organların incelenmesi ve daha iyi bir şekilde analiz edilebilmesi adına yutulabilir cihazlar kullanılacak. Şu anda Massachusetts Genel Hastanesi araştırmacısı Guillermo Tearney tarafından geliştirilen özel cihazlar bu alana öncülük ediyor. Bu tıp alanında devrim yaratabilecek bir yenilik olarak görülüyor.

5. Kişiye özel kanser aşısı

Tıbbın yıllardan beri kesin çözüm bulamadığı kanser konusunda 2019 itibari ile yeni dönem başlıyor. Öyle ki kişiye özel kanser aşısı ile birlikte kanserli hücrelerin dağılması önlenecek ve yok edilebilecek.

Bill Gates'in çocuklarının telefon kullanması yasak!

6. Etsiz burger

Nüfus artışı ile birlikte gıdalar daha çok laboratuvarlarda üretilmeye başlanacak ve etsiz burger gibi tıbbi ürünler geliştirilecek. BM’nin beklentileri de bu yönde.

7. Karbondioksit yok edici!

İklim değişikliğinin önüne geçebilmek adına tehlike olarak görülen karbondioksitin yakalanması ve yok edilmesi gündemde. 2019 ile birlikte Bill Gates de büyük bir beklenti içerisinde.

8. EKG aleti vücuda giriyor

Giyilebilir cihazlar ile birlikte EKG ölçümü de yapılması artık kolay. Kalbin yakın takibe alınacağı bu sistemler ile birlikte olası kalp rahatsızlıklarına da hızlı bir şekilde önlem almak mümkün olacak. AliveCor şirketi tarafından geliştirilen yeni sensörlü cihazlar ise bu alanda öncü.

9. Kanalizasyonsuz Sanitasyon

Kanalizasyon sistemlerinden kaynaklanan hastalıklar ve diğer problemlerin önüne geçilmesi 2019 ile birlikte daha etkin olacak. Zira yeni nesil tuvaletler ile birlikte filtreleme sistemleri gibi pek çok yenlik getiriliyor

10. Sohbet edebilen yapay zekâ asistanlar

Bill Gates için bir diğer beklenti ise yapay zeka destekli asistanlar. Asistanların çok daha fazla etkin olmasını bekleyen Gates’e göre sesli komutlarla dahi yönlendirmeler yapılarak, gerekli tüm destek alınabilecek. 

Bill Gates, İnsan Dışkısından Üretilen İçme Suyunu Denedi! 



PAYLAŞ