Bilim insanları elektrik üreten bakteri peşinde - Haberler - indir.com

Bilim insanları elektrik üreten bakteri peşinde

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-25 09:01:03
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Bakteriyoloji biliminde keşfedilen yeni bir bilgi, tüm bilim dünyasını heyecanlandırmayı başardı. Bazı mikroplar elektrik üretimi yapabiliyorlar. Bu anlamda mikropların ürettikleri elektriği artık kolay bir şekilde bilim insanları saptayabilecek. Bu sayede bilim insanları ise atık suların arıtılabileceğini ve yakıt hücrelerine enerji sağlanabileceğini ifade ettiler. 

MIT Üniversitesi bilim insanları, bakteriler üzerine yaptıkları çalışmalar sonucunda, elektrik üretimi sağlayan bakterileri keşfetmenin daha az maliyeti olan ve oldukça kolay bir yeni yöntem geliştirdiler. Geliştirdikleri bu yöntem sayesinde üretilecek olan elektrikten, çok daha fazla bir şekilde yararlanılabilecek. Bilim insanları, bazı bakterilerin oksijen olmadan ya da oksijenin az olduğu ortamlarda, elektrik üreterek nefes alma işlemi gibi bir süreç gerçekleştirebileceklerini buldular. Bu bakteriler, dünya üzerinde göl dipleri, insan vücudu veya derin madenlerin olduğu oksijenin az olduğu bölgelerde yaşıyorlar. Elektrik üretim işlemini hücrelerinin içinde gerçekleştirebilen bu bakteriler, daha sonra hücre zarları sayesinde bu ürettikleri elektronları ortama geri gönderiyorlar. 

Bilim insanları hafızayı çizmenin yolunu buldu!Bilim insanları hafızayı çizmenin yolunu buldu!

Bilim insanları hafızayı çizmenin yolunu buldu

Bilim insanların geliştirdiği yöntem sayesinde daha az maliyetle bu bakteriler keşfedilecek 

Bu konu üzerinde fazlasıyla araştırma yapan bilim insanları, bu bakteri ve mikropların ürettikleri elektriğin kolay bir şekilde keşfedilmesi durumunda, faydalı bir forma getirilerek kullanabilecekleri bir hale dönüşebileceğini keşfettiler. Bu olayın üzerine bu özellikteki organizmaları keşfedebilmek için, yeni bir teknik geliştirdiler. Ellerinde yöntemler ile de bu tarz bir işlem gerçekleştirmek mümkün. Fakat ne var ki organizmaların bulundukları yerler itibari ile onları bulmak, sınıflandırmak oldukça maliyetli bir iş. Aynı zamanda çok fazla zaman isteyen bir iş. Bilim insanları tarafından geliştirilen yeni bir çip sayesinde ise bundan böyle bakterilerin elektrik üretme özelliklerinin olup olmadığı rahat bir şekilde anlaşılacak. 

 


Bilim insanları Bilim insanları "Eşim ve Kayınvalidem" isimli optik illüzyonun arkasındaki sır perdesini araladı
Türk Bilim insanları kalp krizini önceden tespit etmenin yolunu bulduTürk Bilim insanları kalp krizini önceden tespit etmenin yolunu buldu

PAYLAŞ