Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği okuyan ya da okuyacak öğrencilere 9 öneri - Haberler - indir.com

Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği okuyan ya da okuyacak öğrencilere 9 öneri

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-26 23:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ve benzer bölümlerde okumak isteyenler için lisans eğitimi çok etkin bir şekilde geçmiş olsa da mesleğe yönelik olarak kişisel gelişim de oldukça önemlidir. Bu bakımdan Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği okuyan ya da okuyacak öğrencilere 9 öneri dahilinde kendinizi geliştirmenin farklı yollarını bulabilirsiniz.

Mühendislik ve şiir bu uygulamada buluşacak: Laf

Python ile yazılım dünyasını keşfetmeye hazır mısınız?Python ile yazılım dünyasını keşfetmeye hazır mısınız?

İşte bilgisayar/yazılım mühendisliği okuyan ya da okuyacak öğrencilere 9 öneri

1. Blog Yazın

Blog yazmak pek çok açıdan kişilerin kendi gelişimini destekler. İş görüşmelerinde dahi bloğunuzu sunmanız, alanınıza ne kadar hakim olduğunuzu ve alanınızın ne kadar yakından takip ettiğinizi gösterir. Aynı zamanda keşfedilmeniz için de birer fırsattır. Burada içerik de önemli olduğundan dolayı mesleğinizle alakalı bilgileri değerlendirmeniz gerekir. Teknik sorunların çözümü, detaylı rehberler burada yer alabilir.

2. Online çevrenizi genişletin

Problem ve çözümlerine yönelik açılmış olan uygulamalar, forumlar ya da benzer sitelerde yer almanız sizin dikkat çekmenizi sağlar. Bu bakımdan online çevrelerde olabildiğince fazla yer alarak online çevrenizi geliştirmeniz gerekir.

3. Özgür yazılım ekiplerinde yer alın

Geliştiricilerin iyi bir referans sahibi olabilmesi adına özgür yazılımlarda yer alması önemlidir. Kendi projenizi geliştirmeniz ya da mevcut yazılımlar üzerine çalışmalar yaparak bunları paylaşmanız sizin için her zaman artı bir değer katacaktır. Bu nedenle bu tip platformlarda yer alarak yazılımcılarla birlikte yer almaktan kaçınmamanız gerekir.

4. Dinamik Bir Dil Öğrenin

Dinamik bir dil öğrenmek pek çok alanda size avantaj yaratacaktır. PHP gibi bir klasik ya da son dönemlere damga vurmayı başaran Python, size pek çok konuda kapıları aralayacaktır.

Python ile yazılım dünyasını keşfetmeye hazır mısınız?

5. Kendi Web Sitenizi Yapın

Blog dışında kendi web sitenizi, sunucunuzu yaratmanız ve kontrol altında tutmanız bu alanda size deneyim de katacaktır. Ayrıca tüm bu işlemleri adım adım web sitenizde yazarak başka kişiler için de ilham kaynağı olabilirsiniz.

6. Mülakatlara Hazırlıklı Olun

Yazılımcıların işe alınması konusunda pek çok farklı teknik uygulanır. Sadece işe alımlar üzerine dahi yazılmış pek çok kaynak, şirketlerin bu alanda nasıl bir strateji uyguladığına dair size önemli veriler sunacaktır. Bu nedenle de kendinizi bu tip kaynaklardan mülakatlara karşı hazırlamanız başarı şansınızı arttıracaktır.

7. Konferans ve Seminerleri Kaçırmayın

Konferans ve seminerler yeni bilgiler öğrenmenizi, bilgilerinizi güncelleyerek pekiştirmenizi sağlar. Bunun yanı sıra çevre edinme noktasında da büyük bir avanta elde etmeniz mümkündür. Bu bakımdan konferans ve semineler için olabildiğince fazla zaman ayırmanız gerekir.

8. Sosyal Olun

Derslerin ağır olması ve kişilerin kendini geliştirmek adına çok fazla çalışması, sosyallik konusunda dezavantaj yaratabiliyor. Fakat bu konuda da konferans, seminer ve ortak çalışma alanlarında çalışma gibi farklı yöntemler sayesinde farklı işleri bir arada götürebilirsiniz.

9. Kültürel ve Sosyal Etkinliklerde Yer Alın

Konser, tiyatro, kitap, sinema, enstrüman çalma gibi farklı etkinliklerde yer almanız sizi aynı zamanda farklı çevrelerde yer alma noktasında da teşvik edecektir. Biraz mesleğin yoğun gündeminden uzaklaşmanız da kendinizi yenilemenizi sağlar. Bu konuda yine kişisel gelişimin yanı sıra sosyalleşmeniz de mümkün olacaktır.

Makine Mühendisliği E-Kitaplar


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ