Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği Öğrencileri İçin 9 Tavsiye - Haberler - indir.com

Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği Öğrencileri İçin 9 Tavsiye

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-20 18:01:02
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayara Mühendisliği gibi bölümlerde lisans derecesi almak istiyorsanız istek ve ilginizi arttırabilirsiniz.

Mühendislik bölümlerinin zorlukları herkesin dilinde. Ancak küçüklükten beri hayalleri olanlar için bu zorlukların üstesinden gelmek çocuk oyuncağı olabiliyor. Özellikle Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği gibi bölümler okuyorsanız vereceğimiz tavsiyeleri göz önünde bulundurarak disiplinli,ilgili ve meraklı olarak bölümünüzde ilerleme kat edebilirisiniz.

1- Blog Yazın

Blog yazmak sizin için oldukça faydalı bir işlev olacaktır. İş başvurusu yapacağınız vakit işveren kişinin hakkınızda bilgi araştırmasına girdiğinde isminize blog yazılarında denk gelmesi, sizin için bir artı olacaktır. " Nasıl blog yazacağım ? " diyorsanız eğer kısa bir bilgi verelim. Öncelikle bir blog sayfası oluşturduktan sonra başınızdan geçen bir durumda deneyim sahibi olduğunuzu düşünüyorsanız, size ait olan bu blog sayfasında kısa kısa yazılar yazabilirsiniz. Okuyuculara bu denli tecrübelerinizi anlatacağınız ya da kısa kısa makaleler yazacağınız bir yer.

2- Öğrenme ve Paylaşma Platformlarında Aktifliğinizi Koruyun

Stack Overflow adında bir platform tüm geliştiricilerin yaşadıkları problemleri buraya yazıp, cevap alabildikler bir yerdir. Bunun gibi platformlarda aktif olursanız hem bilgi sahibi olur hem de farklı konularda deneyim sahibi olursunuz.

3-  Özgür Yazılıma Destek Verin

Birçok geliştirici github, bitbucket gibi farklı platformlarda yazılım projelerini tüm dünya ile kolaylıkla paylaşabiliyor. Sizlerde projenizi bu platformlarda paylaşabilir başka geliştiricilerden destek almaya şansını yakalayabilirsiniz.

4-  Dinamik Bir Dil Öğrenin

Dil hayatımızın her döneminde işimize yarayacak olan en büyük araçlardan bir tanesidir. Özellikle mühendislik okuyorsanız ikinci bir dilinizin olması sizin için büyük bir avantaj olmaktadır.

5 - Kendi Wep Sitenizi Yapın

Wep sitenizi yapmanızı söylememizde ki amaç tamamen öğrendiğiniz ne var ise bunu uygulayabileceğiniz bir yeri olması. Kendi işinizi geliştirecek her noktayı öğrenmeniz yarın ki iş hayatınızda size fayda sağlayacaktır.

6- Kodlama Mülakatlarına Hazır Olun

Gözünüzde büyüttüğünüz kodlama mülakatlarını geçmek için Google, Amazon, Yahoo, Apple, Facebook gibi firmaların kodlama mülakatları ile ilgili kitaplarını okumanız gerekmektedir.

7-  Seminer ve Konferanslara Katılın

Konferans ve seminerlere katılarak hem konuşmacıların davranışlarını gözlemleyin hem de ek bilgiler edinin.

8-  Sosyal Becerilerinizi Geliştirmeye Devam Edin

Kendinizi rahat ifade etmek için, empati özelliğinizi geliştirmek için ara ara sosyal olup, sosyal alanda olan becerilerinizi de unutmamanızı öneririz.

9- Kültürel Etkinliklere Gidin

Çalışmak ve sürekli kendinizi geliştirmenin yanı sıra kültürel etkinliklere de katılarak hayatınızı dolu dolu yaşayın.





PAYLAŞ