Bilgisayarlar yerini katlanabilir telefonlara bırakacak - Haberler - indir.com

Bilgisayarlar yerini katlanabilir telefonlara bırakacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-14 18:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Huawei CEO’su tarafından yapılan açıklamaya göre, bilgisayarların yerini ilerleyen yıllarda katlanabilir telefonlar alabilir.

Günden güne gelişen ve ilerleyen teknoloji ile hayatımıza her yıl farklı bir buluş girmeye devam ediyor. Teknolojinin geldiği noktayı ve ne kadar hızlı ilerlediğini görebilmek adına, çok uzağa gitmeden son 10 yıl içerisinde yaşanan teknolojik gelişmelere bakmak yeterli. Özellikle akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte, teknolojideki ilerleme daha da hız kazandı.

Dell'den, dünyanın en güçlü dizüstü bilgisayarıDell'den, dünyanın en güçlü dizüstü bilgisayarı

Akıllı telefon üreticileri, her yıl farklı ve daha gelişmiş özelliklerle kullanıcılarının karşısına geçiyor. İlk çıkan akıllı telefon ile son çıkan arasında da büyük bir fark olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca akıllı telefonlar çıktığından beri, bilgisayarlara olan ihtiyaç da azalmış durumda. Son olarak akıllı telefonlara gelecek olan özelliklerden biri olarak katlanabilir telefonlar gündemi meşgul ediyor. Huawei CEO’su tarafından söylenene bakılırsa, ilerleyen yıllarda katlanabilir telefonların çıkmasıyla birlikte, bilgisayarlar daha da az kullanılabilir.

Huawei de katlanabilir telefon üzerinde çalışıyor

Katlanabilir akıllı telefonlar ne kadar gündeme daha çok Samsung’un adıyla gelse de ilerleyen yıllarda diğer akıllı telefon üreticileri de bu teknolojiden faydalanacak. Bunlardan bir tanesi de Huawei olacak. Katlanabilir telefonlar hakkında bazı açıklamalarda bulunan Huawei CEO’su Richard Yu, kendilerinin de bir katlanabilir akıllı telefon üzerinde çalıştığını hatırlattı. Huawei, daha önce IFA 2018’de de bu konudan bahsetti. Richard Yu açıklamasının devamında, katlanabilir telefonların ilerleyen zamanlarda bilgisayarların yerini alabileceğinden de söz etti.

CEO Yu, insanların şu an hala bilgisayar kullanıyor olmalarının nedenini, ekran boyutuna bağladı. Bilgisayar ekranlarının akıllı telefonlardan çok daha büyük olması nedeniyle, insanların bilgisayarları tercih ettiğini söyledi. Katlanabilir telefonların da ileride insanlar için bu eksikliği de giderebilecek kapasitede olacağını cümlelerine ekledi. Çünkü cihazın katlanabilir olması, hem büyük olmasına hem de katlandığı için daha rahat taşınmasına imkan sağlayacak.

 


iPhone'dan bilgisayara fotoğraf atma nasıl yapılır ?iPhone'dan bilgisayara fotoğraf atma nasıl yapılır ?
Bilgisayar satışları, 2018 yılı içerisinde arttıBilgisayar satışları, 2018 yılı içerisinde arttı
Oyun bilgisayarlarının oyun dışında marifetleri nelerdirOyun bilgisayarlarının oyun dışında marifetleri nelerdir

PAYLAŞ