Bilgisayarınızın Windows 11 ile uyumlu olup olmadığı nasıl kontrol edilir? - Haberler - indir.com

Bilgisayarınızın Windows 11 ile uyumlu olup olmadığı nasıl kontrol edilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-05 09:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Nasıl Yapılır?

Microsoft, işletim sisteminin bir sonraki yinelemesi olan Windows 11'i ortaya çıkardı. Bu, basitçe yeniden tasarlanmış bir Windows 10'dan daha büyük bir değişiklik. Windows 11, tüm PC kullanıcıları için heyecan verici şeyler getiriyor. Yeni ortalanmış Görev Çubuğunun yanı sıra yeni Snap düzenleri, Windows Widget'ları ve Android uygulamaları için destek veriyor. 

Daha önce de belirttiğimiz gibi Windows 11, tüm Windows 10 kullanıcıları için ücretsiz bir yükseltme olacak. Ancak, aklınıza gelebilecek bir diğer önemli soru, bilgisayarınızın Windows 11 ile uyumlu olup olmadığıdır. Neyse ki Microsoft, bilgisayarınızın Windows 11'i çalıştırıp çalıştıramayacağını gösteren basit bir araç yayımladı.  

ASUS, Windows 11’i Destekleyen Anakart Modellerini Açıkladı            ASUS, Windows 11’i Destekleyen Anakart Modellerini Açıkladı            

Bilgisayarınızın Windows 11 ile uyumlu olup olmadığı nasıl kontrol edilir?

Microsoft, PC'nizin Windows 11 çalıştırmak için minimum gereksinimleri karşılayıp karşılamadığını size bildiren PC Health Check uygulaması adlı yeni bir tanılama aracı yayınladı.

  • Yeni PC Health Check uygulamasını bilgisayarınıza indirin ve kurun.
  • Uygulamayı başlatın. Bilgisayarınızın özelliklerini sağ tarafta göreceksiniz. En üstte “Windows 11 Tanıtımı” yazan bir afiş var. Tıklayın  kontrol edin şimdi  düğmesine basın.
  • Araç, bilgisayarınızı analiz edecek ve bilgisayarınızın Windows 11'i çalıştırıp çalıştıramayacağını belirleyecektir.

Microsoft'a göre Windows 11, en az 4 GB RAM, 1 GHz 64 bit işlemci ve en az 64 GB depolama alanı gerektiriyor.

Windows 11 tanıtıldı! İşte öne çıkan detaylar 

"Bu bilgisayar Windows 11'i çalıştıramaz" uyarısı nasıl çözülür?

Bilgisayarınız minimum sistem gereksinimlerini karşılıyor gibi görünüyorsa ancak araç, bilgisayarınızın Windows 11'i çalıştıramadığını söylüyorsa, TPM'yi etkinleştirmeniz gerekir. TPM (Güvenilir Platform Modülü), Windows 11'in gerektirdiği bir güvenlik standardıdır. Eğer uyum sorunu yaşıyorsanız BIOS/UEFI'ye girmeniz ve etkinleştirmeniz gerekir. Bu işlem biraz karışık olduğundan bilgisayarladan iyi anlamıyorsanız bir yazılımcıdan destek almanızı öneririz.

Bilgisayarınızın Windows 11 destekleyip desteklemediğini öğrenmek işte bu kadar kolay.

 


Steam Deck'e Windows 11 desteği geliyorSteam Deck'e Windows 11 desteği geliyor

PAYLAŞ