Bilgisayarınızın Performansını 10 İşlemle Arttırın - Haberler - indir.com

Bilgisayarınızın Performansını 10 İşlemle Arttırın

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-21 15:32:25
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Donanım

Bilgisayarımızın daha hızlı olması ve istediğiniz işlemleri daha çabuk gerçekleştirmesi aslında bir konuda sizi de bağlıyor. Burada size önereceğimiz 10 yöntem ile birlikte, bilgisayarınızı daha verimli kullanıp bu konuda daha avantajlı bir konuma gelebilirsiniz.

  1. Diskinizi mutlaka düzenli olarak temizleyin. Zamanla birlikte ilk yüklemede kullandığınız fakat sonradan orada unuttuğunuz dosyaların, diskinizde gereksiz bir yük oluşturduğunu söyleyebiliriz. Bunu temizlemek bilgisayarınızı daha verimli kullanma konusunda size yardımcı olabilir.

  2. Geçici dosyalarınızı temizlemeyi ihmal etmeyin. İlk madde ile benzer bir durum olan geçici dosyaların zaman içerisinde kabarık bir konuma gelmesi, bilgisayarınızı yavaşlatabilir son derece basit bir işlemle birlikte geçici dosyaları temizlemek bilgisayarınıza önemli oranda hız kazandıracaktır.

  3. Windows programının kendine ait otomatik bakım uygulamasını devreye sokun. Güncelleme ve bakım konusunda, Windows işletim sisteminin oldukça avantajlı şartları var. Bakım konusunda yapacağınız otomatik uygulama gerçekleştirmesi, yine bilgisayarınıza hız kazandıran bir ayrıcalık olacak.

  4. Ön yükleme ve başlangıç uygulamalarının hizmetlerini devre dışı bırakmak, yine bilgisayarınıza önemli oranda hız kazandırabilir. Daha verimli kullanmak için bu yöntemi de mutlaka dikkate alın.

  5. Gereksiz dosyalarınızı temizleyin. PureRa ile temizleyeceğiniz gereksiz dosyalar, size hem zamandan kazandıracak hem de bilgisayarı daha verimli kullanma konusunda size yardımcı olacak.

  6. Bilgisayarınızda bulunan Adware temizliğini ihmal etmeyin. Özellikle reklam konusunda internetin, pek çok bilgisayarı yavaşlattığı biliyor. Bu uygulama ile birlikte siz bu sorunu geride bırakabilirsiniz.

  7. Toolbar temizliği, internette gezinirken performansınızı etkileyecek yöntemler, bilgisayarınızı hızlandıracak ve interneti daha kolay şekilde kullanmanıza yardımcı olacak.

  8. Optimize edilmiş kayıt defteri güncelleme ve optimizasyon, hem güvenlik açısından hem de bilgisayar adına verimlilik açısından büyük önem taşıyor. Düzenli bakım ve takip sonucunda daha verimli bir bilgisayarınız olabilir.

  9. Gerektiği zaman disk birleştirme işlemini uygulayarak, hem hız hem avantaj kazanabilirsiniz.

  10. Çoğu insanın dikkat etmediği ve bozulduğunda sorun çıkaran sistem dosyaları, sizi de etkilemesin. Gerekli bakım onarım ile birlikte, hem dosyalarınızı hem de bilgisayarınızı daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.

 





PAYLAŞ