Bilgisayarınızda Sorun Yaşayabileceğinize İşaret Eden 5 Problem - Haberler - indir.com

Bilgisayarınızda Sorun Yaşayabileceğinize İşaret Eden 5 Problem

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-17 11:20:19
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Teknolojik aletlerin en çok dikkat edilmesi gereken yönlerinden birisi, kolay bozulacak bir tasarıma sahip olmalarından ötürü karşımıza çıkan uyarılardır. Diz üstü bilgisayarlar, zaman zaman var olan bir sorunu sürekli açılan bir pencereyle ya da sabit sürücünüzden gelen seslerle anlatmaya çalışırlar. Bunu fark edip erken müdahale ettiğiniz takdirde, bilgisayarınızın ömrünü uzatabilirsiniz. Bilgisayarınızda bir sorun olduğuna işaret eden bazı işaretler de şöyle;

Karşınıza ısrarla çıkan hata mesajları

Eğer bilgisayarınızda bir işlem yaparken karşınıza normalde fazla hata mesajları çıkmaya başlamışsa, bu durumu ciddiye almanız gerekir. Hata mesajlarının sıklıkla çıkması, virüslü bir programa veya sorunlu bir donanıma işaret ediyor olabilir. Bunun için gelen hata mesajının size ne anlatmak istediği konusunda internet üzerinden bilgi alıp, ona göre bilgisayarınıza müdahale etmelisiniz.

Bilgisayarınızdan gelen, beklenmedik sesler

Bilgisayarınızdan her zamankinden farklı sesler duymaya başladıysanız, bu durum donanımsal bir sorunun kapınızı her an çalabileceğiniz söylemektedir. Çökme ihtimalini de göz önünde  bulundurarak, bu tip sesler duyduğunuzda dosyalarınızı yedekleyin. Böyle bir durum karşısında, bilgisayarınızın parçalarını, bir kompresör aracılığıyla temizlemeniz size yardımcı olabilir.

Açılır pencere içerikleri

İnternette herhangi bir siteyi açtığınızda, otomatik olarak karşınıza açılır pencereler çıkabilir. Bu durum normalde fazla pencerenin açılmasıyla gerçekleşiyorsa ve pencereler size daha çok kayıt olmanızı öneriyorsa, bu zararlı yazılımların bilgisayarınıza bulaştığı ya da bulaşmak üzere olduğu anlamına gelir.

Ayarların kendiliğinden değişmesi

Zararlı yazılımlar bilgisayarınıza bulaşırsa, bunları bilgisayardan yok etmemeniz adına kendiliğinden ayarlarınızı değiştirebilirler. Bu durum bilgisayarınıza virüs bulaştığını gösterir. Virüsün ayarlarınızda ve tarayıcınızda değişiklik yapmasını ve bilgisayarınıza zarar vermesini önlemek adına, tarayıcınızdaki uzantıları kaldırmanız gerekir. Bununla beraber ayarlarda yapılan değişiklikleri de eski haline döndürmeniz gerekir.

Yavaşlayan ve sıklıkla donan bilgisayarlar

Bilgisayarınızın yavaş çalışması ve donmasının nedeni bir virüs olacağı gibi, bir hackerın bilgisayarınıza girmesinden de kaynaklanabilir. Görev yöneticisini Windows üzerinde ctrl+alt+delete tuşlarıyla çalıştırarak, arka planda açık olan programlara bakabilirsiniz. macOS?te ise İşlem Gözetleme özelliği kontrol etmenizi sağlar.





PAYLAŞ