Bilgisayarda hoparlörlerden ses gelmiyor sorunu nasıl çözülür? - Haberler - indir.com

Bilgisayarda hoparlörlerden ses gelmiyor sorunu nasıl çözülür?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-23 10:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Bilgisayarlarda hoparlörden ses gelmemesi, sıklıkla yaşanan sorunlar arasındadır. Donanım ve yazılımda meydana gelebilecek çeşitli bozukluklar, hoparlörden ses gelmiyor gibi problemlerin yaşanmasına neden olur. Bu tür durumlarda, yapılacak birkaç küçük değişiklik ile sorunun giderilmesi mümkündür.

Bilgisayarda hoparlörlerden ses gelmiyor sorunu için çözümler neler?

Mevcut sorunun yaşanmasında farklı sorunlar etkili olabileceğinden dolayı çözüm elde edebilmek adına farklı işlemlerin yapılması gerekir.

Gözden kaçan detayları kontrol edin

Çözümler üzerinde denemeler yapmadan önce bilgisayarda birkaç kontrolün gerçekleştirilmesi önerilmektedir. Ses gelmemesi halinde öncelikle bilgisayarda sesin açık olduğundan emin olunmalıdır. Aynı zamanda hoparlörlerin bağlantılarının çıkmış olabileceği göz önünde bulundurularak bağlantı kontrolü yapılmalıdır. Bağlantılarda yaşanabilecek küçük problemler benzer sorunların yaşanmasına neden olabileceğinden dolayı birkaç küçük kontrol ile hoparlörden ses gelmeme sorununu kolayca çözümlemek mümkündür. Aynı zamanda mevcut hoparlörlerin farklı cihazlarda kullanılarak sorunun bilgisayardan kaynaklanıp kaynaklanmadığının kontrol edilmesi, daha hızlı bir çözüm elde edilmesini sağlar.

Sorun giderme aracını kullanmak

Mevcut sorunlarda, Windows işletim sisteminde yer alan sorun giderme aracı kullanılabilir. Sorun giderme aracı, işletim sisteminde yapacağı kontrol ile birlikte herhangi bir yazılımsal problemin olup olmadığını denetleyecek ve mevcut sorunları gidererek ses sisteminin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır. Bilgisayar ayarları üzerinden yapacağınız kontroller sonucunda sistem menüsü altında yer alan ses bölümüne göz atarak aracı açabilir ve herhangi bir sorun olup olmadığını kolayca denetleyebilirsiniz.

Ses sürücülerini güncelleştirme

Sürücülerde meydana gelen arızalarda ya da benzer durumlarda driver güncellemeleri ile sorun giderilebilir. Bu bakımdan mevcut sürücülerin yükleme adreslerini biliyorsanız yeni sürücü güncellemelerini alarak sıfırdan bir kurulum yapabilirsiniz. Aynı zamanda üçüncü parti uygulamalarını kullanarak sürücülerin otomatik bir şekilde bilgisayara yüklenmesini de sağlamanız söz konusudur. Driver yüklemeleri sistemdeki pek çok sorunun giderilmesini ve yanlış yapılandırmalarını düzeltilmesini sağlar. Bu işlemleri yaparken ses sistem sürücülerinin öncelikle kaldırılması ve bilgisayarın resetlenmesi önerilir.

Ses sistemlerinin resetlenmesi

Çalıştır penceresini açarak services.msc ekranına ulaştıktan sonra burada yer alan Windows ses özelliğinin üzerine sağ tıklayarak yeniden başlatabilir ve böylece ses sistemlerinin ve sürücülerinin yeniden aktif hale gelmesini sağlayabilirsiniz.





PAYLAŞ