Bilgisayarda ekran kartı öğrenme işlemi nasıl yapılır? - Haberler - indir.com

Bilgisayarda ekran kartı öğrenme işlemi nasıl yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-06 13:03:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Bütün bilgisayarlarda, masaüstü görünümünden tutunda bilgisayar oyunlarına kadar tutunda bilgisayarda yapabileceğiniz her şeyi işleyen bir grafik donanımı mevcuttur. Günümüzde üretilen çoğu modern bilgisayarda Intel, NVIDIA ya da AMD tarafından üretilen grafik işlem birimleri (GPU’lar) olduğunu biliyor muydunuz? Kullanmış olduğunuz bilgisayarda CPU ve RAM de önemli olsa da GPU genel anlamda bilgisayar oyunlarını oynayabilmeniz için en kritik bir bileşendir.  Şayet yeterli güce sahip bir GPU’nuz yoksa, güncel oyunları oynayamazsınız. Oynayabilmeniz için ise düşük grafik ayarlarıyla oynayabilirsiniz. Bu da size çok fazla zevk vermeyebilir. Bazı bilgisayarlarda düşük güçlü “Yerleşik” ya da “Tümleşik” grafik kartı bulunurken, bazı bilgisayarlarda ise güçlü “Özel” ya da “Ayrık” grafik kartlı görürsünüz.

Windows.OLD Klasörü Nedir ve Nasıl Silinir?Windows.OLD Klasörü Nedir ve Nasıl Silinir?

sayfada GPU’nuza atanmış bellek miktarı gibi diğer bilgileri de görebilirsiniz

GPU bilgilerinizi ve kullanım ayrıntılarınızı doğrudan Görev Yöneticisinden kontrol edebileceğiniz Windows 10’da, görev çubuğuna gelerek sağ tıkladığınız zaman “Görev Yöneticisi” sekmesini açacaksınız. Karşınıza çıkacak olan pencerede “Performans” sekmesine tıklamanız gerekecektir. Şayet burada böyle bir sekme göremiyor iseniz “Daha Fazla Bilgi” seçeneğini seçmenizi öneriyoruz. Kenar çubuğunda yer alan “GPU 0” seçmelisiniz. Burada yer alan GPU üreticisi ve model adı, karşınızdaki sayfanın sağ üst köşesinde bu bilgiler yer alır. Öte yandan, bu sayfada GPU’nuza atanmış bellek miktarı gibi diğer bilgileri de göreceksiniz. Windows 10 işletim sisteminin görev yöneticisi burada GPU kullanımınızı size sunar. Ayrıca GPU kullanımını uygulamaya göre görüntülemenize neden olur. Şayet kullanmış olduğunuz bilgisayarda birden fazla GPU var ise burada aynı zamanda GPU 1’de göreceksiniz. Bu ifadelerin her biri farklı farklı bir fiziksel GPU’yu temsil ediyor.

DirectX Tanılama Aracı nedir?

Windows’un daha önceki sürümlerinde Windows 10’da dahil olmakla beraber bu bilgileri DirectX Tanılama Aracı’ndan ulaşabileceğinizi size hatırlatalım. Bu bölümü açmak istiyorsanız da şayet, Windows + R tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Karşınıza çıkacak olan sayfada “Çalıştır” iletişim kutusunda “dxdiag” yazıp enter tuşuna basmanız gerekecektir. Daha sonrasında ise “Ekran” sekmesine tıklayarak “Cihaz” bölümünde yer alan “Ad” alanına bakın. GPU’nuza yerleştirilmiş video belleği miktarı (VRAM) gibi diğer istatistikler de burada yer alacaktır.

 

 


BIOS ve UEFI Arasındaki Fark Nedir?BIOS ve UEFI Arasındaki Fark Nedir?
RAW Fotoğraf Nedir ve Neden Kullanılır?RAW Fotoğraf Nedir ve Neden Kullanılır?

PAYLAŞ