Bilgisayar Satışlarında yüzde 17'lik Artış Yaşandı - Haberler - indir.com

Bilgisayar Satışlarında yüzde 17'lik Artış Yaşandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-26 19:00:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Canalys tarafından yayınlanan yeni rapor, ABD'de son 3 ay içerisindeki gerçekleştirilen bilgisayar satışları hakkında bilgi alınmasını sağladı.

Bilgisayar satışlarının küresel olarak en çok yapıldığı bölgelerden birisi ABD. Bu bakımdan ülkede dönemsel olarak bilgisayar satışları ile ilgili kapsamlı pazar araştırmaları yapılıyor ve sektörde ön plana çıkan model ve markalar ayrıntılı bir şekilde belirleniyor. Canalys tarafından yayınlanan son rapor, son 3 aylık süre içerisindeki bilgisayar satışları hakkında detaylara ulaşılmasını sağladı. Özellikle tablet gibi pek çok farklı kategoride düşüş yaşanmasına rağmen bilgisayar satışları yıllık bazda yüzde 17’lik bir artış yaşadı. 

ABD Pazarında HP Liderliği Sürüyor

Listenin en üst sırasında yer alan HP, yüzde 21.9 pazar payı ile üst üste iki çeyrekte de birinci sırada yer almayı başardı. Amerika Birleşik Devletleri için büyük bir güce sahip olan Apple, tüm bu avantajlara rağmen ikinci sırada yer aldı. Sektörde yüzde 20.6 oranında bir paya sahip olan Apple sektör büyümesinde yüzde 2.8’lik bir düşüş kaydetmiş durumda. Üstelik ilgili çeyrekte düşüş yaşayan tek şirket de Apple.

3. sırada yer alan Dell yüzde 15,6'lık paya, 4. sırada yer alan Lenovo ise yüzde on iki dörtlük bir paya sahip. Ülkede 5. konumda bulunan Samsung yüzde 8.2 ile zirveyi takip etti.

36 Bin Bilgisayar Satıldı

Yapılan araştırmaya göre 2021 yılının son çeyreğinde satılan bilgisayar sayısı 36 bin 846 oldu. 2020 yılının aynı döneminde ise 31 bin 594 bilgisayar satılmıştı. Araştırmaya göre sektördeki son durum ise şöyle;

Bilgisayar satışlarındaki bu parlak tablo, nispeten tablet pazarında etkisini kaybetmiş görünüyor. Eğitim döneminin sona ermesiyle birlikte tablet talepleri düşerken, sektörde Apple, iPad modelleriyle liderliğini sürdürüyor. Yüzde 45 oranında paya sahip olan şirketi yüzde 22 ile Amazon, yüzde 18 ile Samsung izliyor. Yeni dönemde ise yüz yüze eğitim planlarının yapılması ve çalışanların ofise dönecek olması, tablet ve bir nebze de olsa bilgisayar sektöründe düşüşün yaşanmasına neden olabilir.  Buna rağmen yıllık büyüme yakalayan bilgisayar satışlarının pandemi ile birlikte başlayan yükselişi sürüyor.





PAYLAŞ