Bilgisayar satışları, 2018 yılı içerisinde arttı - Haberler - indir.com

Bilgisayar satışları, 2018 yılı içerisinde arttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-15 17:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Son 5 ' 6 yıldır akıllı telefonlarda büyük değişimler oldu ve teknolojinin getirdiği yenilikler, akıllı telefonlara olan ilgiyi arttırdı. Genel anlamda, bir bilgisayar üzerinden yapacağınız her şeyi ve hatta bazen daha fazlasını akıllı telefonlarınız üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. Geçtiğimiz aylarda Twitter CEO'su bir konferansta, kendisine bilgisayarınızın güvenliğini nasıl sağlıyorsunuz diye yöneltilen soruda, bilgisayar kullanmadığını söylemişti. Neden olarak da yapması gereken her şeyi akıllı telefonu ile yapabilmesini göstermişti. Bu durumlar, son 6 yıldaki bilgisayar satışlarını ciddi anlamda düşürdü. Bilgisayar satışları, akıllı telefonların gölgesinde kaldı. Fakat 2018 yılına bakıldığında bu durumun yeniden değiştiği görüldü.

Bilgisayar satışları bu yıl yeniden yükseldi

Bilgisayar satışları, akıllı telefonların içerisinde her şeyin girmesiyle beraber son 6 yıldır oldukça kötü gidiyordu. 2012 yılından itibaren herhangi bir artışın gözlemlenemediği bilgisayar satışlarında bu yıl beklenen değişiklik oldu. Market araştırmacısı Gartner tarafından yayınlanan raporda, ilk çeyreğe bakıldığında bilgisayar satışlarının global anlamda %1.4 oranında arttığı görülüyor. Toplamda dünya çapında 62 milyon satışın gerçekleştiği raporda, bayrağı elinde tutan marka ise Lenovo. Onu takip eden isim ise HP oluyor ve üçüncü sırada da Dell yer alıyor.

Gartner tarafından verilen bilgilere bakılırsa, bilgisayar ve tablet satışlarındaki oranda görülen bu artış, çok uzun sürmeyecek. 2018 yılının sonlarına doğru bu oranda yüzde 1.2'lik bir düşüş görülebileceği ifade ediliyor. Bununla birlikte, 7 milyon insanın 2020 yılına kadar tablet ve bilgisayar kullanımını bırakacağı söyleniyor. 2020 yılı sonrasında, bilgisayarların piyasada tutunamayacağı da tahminler arasında.





PAYLAŞ