Bilgisayar programcısı olma rehberi        - Haberler - indir.com

Bilgisayar programcısı olma rehberi       

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-20 09:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Bilgisayar programcılığı, sınırları olmayan bir meslek olduğu gibi kodlar ve çeşitli yazılımlar üzerine farklı projeler geliştirilmesine imkan tanımaktadır. Bu bakımdan meslek olarak bilgisayar programcılığı yönünde tercih yapacak olan adayların, mevcut bilgisayar programcısı olma rehberi dahilinde yeni hedeflerini belirlemesi ve bu alanda iyi bir girişim sağlayabilmesi mümkündür.

Bilgisayar programcısı olma rehberi

Bilgisayar programcısı olarak sektörde yer almak isteyen kişilerin ilk aşamadan itibaren planlı ve programlı bir şekilde meslekte ilerlemesi gerekir. 

Programlama dilini seçmek

Bilgisayar programcılığı için ilk adım programlama dili seçmektir. Başlangıç aşaması ile birlikte programlama dilinin belirlenmesi için çalışılması, bu alandaki hedeflerin de belirlenmesin sağlar. Programlama dili seçerken, geliştirilmek istenen projeler doğrultusunda seçim yapılmalıdır. Mobil cihazlar için uygulama geliştirmeyi tercih eden kişiler, yine bu yönde seçimler yapmalı ve bu alanda kullanabileceği diller üzerine yoğunlaşmalıdır Böylece farklı diller öğrenerek vakit kaybetmek yerine ihtiyaç duyulan diller üzerinde yapılacak geliştirmeler sayesinde kişiler daha hızlı bir şekilde mesleğinde iyi yerlere gelebilir. 

Programlama dilini öğrenmek

Programlama dili seçtikten sonra bir sonraki adım ise mevcut programlama dilinin öğrenilmesidir. Öğrenme konusunda pek çok farklı seçenek bulunmaktadır. Bu seçeneklerden ilki; okul ya da eğitim kurumda eğitim almaktır. Ancak online kurslar ve ücretsiz olarak YouTube gibi ağlarda bulunan dersler de yine mevcut dilin öğrenilmesi adına yeterli seviyededir. Bu bakımdan kişiler mevcut bütçe, zaman ve öğrenme durumuna göre uygun seçeneklerden birisini seçebilir. 

Geliştirme

Bilgisayar programcısı ya da yazılımcı olmak isteyenlerin bu konuda göz önünde bulundurması gereken en önemli detaylardan bir tanesi bu alandaki girişimlerin sürekli olduğudur. Bu nedenle bir defa öğrenilen bir programlama dili ile birlikte eğitim tamamlanmaz. Yeni gelişmeleri kontrol etmek, farklı projeler geliştirmek ve sürekli yeni denemeler yapmak gelişim için önemlidir. Özellikle yabancı kaynakları takip ederek, yapılmış örnekleri inceleyerek benzerlerini yapmaya çalışmak ya da bir hedef doğrultusunda yeni bir proje geliştirmek kişilerin gelişimini sağlar.

Bilgisayar programcısı olacaklar için öneriler

Bilgisayar programcısı olmak isteyen kişiler için uzman önerileri ise şöyledir;

Java gibi Pek çok farklı alanda kullanılan ortak dil her dikkatli bir şekilde öğrenilmelidir.

Programlama eğlenceli bir bölüm olsa da son derece dikkat ister. Bu nedenle uygun çalışma ortamına sahip olunmalıdır.

Kendini geliştirmek isteyen kişiler, popüler ve başucu eserlere sahip olmalıdır.

Öğrenilen diller için mutlaka projeler yapılmalıdır.

Farklı eğitim ve kaynaklardan yararlanılmalıdır.





PAYLAŞ