Bilgisayar Oyunu Yüzünden Babasını Öldürdü! - Haberler - indir.com

Bilgisayar Oyunu Yüzünden Babasını Öldürdü!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-08 12:05:42
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Avustralya’nın Sydney kentinde herkesi şaşırtan, üzen bir olay yaşandı. 22 yaşındaki genç Daniel Chapman, babasının bilgisayar oynamayı bırakıp yemeğe gelmesini söylemesiyle babasını bıçaklayarak öldürdü.

Sydney Morning Herald'da gösterilen habere göre, ailesi Daniel Chapman'ı akşam yemeği yemek için mutfağa çağırdı. Ancak Chapman oyun oynadığını söyleyerek yemek yemeyeceğini belirtti. Oğlunun bu cevabına sinirlenen baba, oğluna yaşamak için artık evinden ayrılmasını, başka bir ev bulmasını söyleyerek interneti kapatıyor. Bununla da kalmayan baba, oğlunun odasına gidip bilgisayarların kablolarını sökmeye parçalamaya başladı. Bunun ardından deliye dönen Chapman, yatağının yanındaki avcı bıçağını eline alıp babasının sırtından bıçakladı.

Drone Katili Lazer!Drone Katili Lazer!

Chapman daha sonra mutfağa gidip annesi Elaine Bell'e durumu anlattı. Bell hemen ambulansı aramayı denedi lakin yanlış servis numarasını aradığı için, ambulans Chapmanlar'ın güneybatı Sidney'de bulunan Moorebank'deki evlerine ulaşmasında gecikme yaşadı. Bell'in ambulansı ararken Avusturalya'da kullanılan acil servis numarası yerine yanlışlıkla memleketi olan İngiltere'de kullanılan acil servis numarasını aradığını açıkladı.

Günde 20 saat oyun oynuyor!

New South Wales Yüksek Mahkemesi'nde görülen duruşmada Daniel Chapman'ın otizm spektrum bozukluğu olduğunu açıklayan bir psikiyatr, Chapman'ın olay gerçekleşmeden iki hafta öncesinde Prozac isimli antidepresan ilacını kullanmayı bıraktığını ve bu sebepten dolayı sinirli hissetmiş olabileceğini açıkladı. Müvekkilin akıl sağlığı sorunları olduğunu belirten avukat Greg Smith, Chapman'ın babasını bıçakladıktan saatler sonra bile polislere onun iyi olup olmadığını sorduklarını anlattı. Ayrıca mahkemede Chapman'ın video oyunları bağımlısı olduğu ve günde 20 saat oyun oynadığını söyledi. Chapman'ın geçmişteki bilgisayar oyunları bağımlısı olduğunu ancak şu an eve dönmek ve demircilik yapmak istediğini söyleyen Smith, 

"O korkunç bir şey yaptı. Babasını öldürdü. Babasını öldürmeyi istememişti. Ne yaptığının şu anda farkına varıyor ve bu yüzden hapiste suçluluk çekiyor." şeklinde konuştu. Yargılanma sürecinde olan Chapman'ın 17 Kasım'da adam öldürülme suçundan hüküm giymesi bekleniyor.


Uber'in Otonom Aracı Bir Yayaya Çarptı : Uber Katil Oldu!Uber'in Otonom Aracı Bir Yayaya Çarptı : Uber Katil Oldu!
Uber Katil Oldu!Uber Katil Oldu!
Katil robotlar mı geliyor!Katil robotlar mı geliyor!

PAYLAŞ