Bilgisayar kullananların dikkat etmesi gereken 6 kural - Haberler - indir.com

Bilgisayar kullananların dikkat etmesi gereken 6 kural

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-10 19:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Dilerseniz bilgisayar ya da Windows konusunda çok başarılı bir kullanıcı olun, dilerseniz de yolunu bilmeyen bir bedevi gibi bilgisayarı yeni kullanmaya başlayan kişi olun, uymanız gereken bazı basit ancak önemli kurallar var. İşte her bilgisayar kullanan kişinin bilmesi gereken basit 6 kural.

1- Yedekleme sistemi kurun

iPhone X almak yerine yapılabilecek 5 şeyiPhone X almak yerine yapılabilecek 5 şey

Yalnızca birkaç dakikanızı alacak olan yedekleme sistemi hazırlığı, size birçok anlamda yardımcı olacaktır. Bu anlamda bu haberi okuduktan sonra size tavsiyemiz hemen bir yedekleme sistemi kurmanız. Yedekleme kurmak için bilgisayarınıza gelen araçları kullanabileceğiniz gibi online dosya depolarına otomatik yedekleme seçenekleri de atayabilirsiniz.

2- Kısa yol kullanmayı ihmal etmeyin

Şayet bir web sayfasında belli başlı bazı kelimeleri arıyorsanız, bunun için tek yapmanız gereken CTRL + F tuşuna aynı anda basmanız yeterli olacaktır. CTRL + S tuşlarını kullanmanız ise işlem yaptığınız dosyayı doğrudan kaydetme işinize yarayacaktır. Bu işlemler size ilk etapta biraz zor gelebilir, ancak eliniz alıştıktan sonra gözünüz kapalı bir şekilde yapacaksınız.

3- Bilgisayarınızı virüslerden korumayı ihmal etmeyin

Tüm her şeyden önce virüsler, trojan’lar ve diğer tür saldırılar arasındaki farkları öğrenerek işe başlamanızı size tavsiye ediyoruz. Bu işlemin hemen ardından ise Avast, Bitdefender tarzı ücretsiz ve başarılı antivirüs programlarından faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda Windows 10’un dahili aracının da işe yaradığını unutmayın.

4- Ağınızı ayarlayın ve sorunları giderin

Router’lar, modem’ler ve ağınız ile ilgili pek çok şeyi çözmek, size oldukça zor gibi gelebilir. Fakat birkaç tane temel gereksinim bilmeniz, pek çok problemi çözmenize yardımcı olacaktır.

5- Bilgisayarınıza her yerden ulaşın

Dizüstü bilgisayarınız ile dışarı çıktınız, fakat çok önemli bir dosyanız masaüstü bilgisayarınızda kaldığını fark ettiniz ve geri dönme şansınız yok. Bu sorunu Dropbox gibi bir hizmet yolu yardımı ile çözebilirsiniz. Uzaktan bilgisayarınızı dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

6- 2 bilgisayar arasında dosya paylaşın

Hemen yanınızda oturan arkadaşınıza bir dosya vermek istiyorsanız, fakat gel görelim ki USB’niz yanınızda değil. Aslında bugün geliştirilen programları göz önüne alacak olursanız USB kablolara vesairelere gerek duymadan bu dosyaların aktarımını sağlayabilirsiniz.

 

 

 

 

 


Boşa zaman harcadığımız ve önlem almamız gereken 5 şeyBoşa zaman harcadığımız ve önlem almamız gereken 5 şey
Apple'ın iPad ve Mac tanıtımında duyurmadığı 5 ŞeyApple'ın iPad ve Mac tanıtımında duyurmadığı 5 Şey

PAYLAŞ