Biden yönetimi Huawei ambargolarını tekrar değerlendirecek - Haberler - indir.com

Biden yönetimi Huawei ambargolarını tekrar değerlendirecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-28 12:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli teknoloji şirketlerinden Huawei, Trump yönetiminde sırasında ABD tarafından ticari kara listeye (US Entity List) alınmıştı. Bu durum, bilindiği üzere Huawei'nin Google gibi ABD bazlı ürün ve servisleri kullanmasına yasak getirildi. Göründüğü üzere, şirketin zorlanmasını sağlayan bu ambargo Biden yönetimi tarafından yeniden gözden geçirilecek. Ambargoların kaldırılma ihtimalini de içeren bu yeniden değerlendirmenin detayları hakkında haberimizden bilgi alabilirsiniz. 

Huawei ambargosu ile ilgili Biden yönetimi umut vaadediyor

Gina Raimondo, yeni Biden yönetimin Ticaret Bakanı (Secretary of Commerce) adayı olarak biliniyor. Ramondo, dün ABD Senatasu'ndaki ticari komite önüne çıktı. Biden'ın ticaret bakanlığı konumuna adayı, komite panelinin sorularına yanıt verdi ve bu konuda da önemli açıklamalar yaptı. Bu konular arasında da Huawei ve diğer Çin merkezli şirketlere uygulanan ticari ambargolardı. Raimondo, Senatör Ted Cruz'un Huawei'yi ticari kara listede bulundurup bulundurmayacağı sorusu nedeniyle gündeme gelen konuya açıklık getirildi. Henüz daha yeni aday olan bu isim konuya kesin yanıt vermedi ama yine de umut veren açıklamalarda bulundur. 

Huawei P50'nin yeni tasarım ve özellik detaylarıHuawei P50'nin yeni tasarım ve özellik detayları

Raimondo şunları söyledi; “Konuyu ve konu hakkındaki politikayı yeniden inceleyeceğim ve kararı gözden geçireceğim”. Buna ek olarak ise Raimondo konu hakkında eski bakana, endüstri liderlerine ve dost ülkelere danışacağını dile getirdi. Her ne kadar bu açıklama umut verici olsa da henüz kesin bilgiler mevcut değildir. 

Ticaret bakanlığı adayı: “Ne olursa olsun ABD çıkarlarını koruyacağım”

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Huawei hakkındaki umut veren açıklamalar yapmadan önce, Raimondo ABD telekomünikasyon güvenliği hakkında konuşmalar da yapıldı. Aslına bakmak gerekirse, bu önceki konuşma tek başına ele alındığında Huawei'ye uygulanan ambargolar açısından pek de iç açıcı durumlar değildir. ABD'deki ap güvenliğini korunmak için gücü dahilindeki her yolu kullanacağını dile getiren Raimondo, "Çinli Şirketler" terimi özel olarak vurgulandı Buna ek olarak ise, Çinli Şirketlerin bugüne kadar birçok evrensel ticaret kurallarına uygun davranmadığı dile getirildi. Raimondo, Çinli Şirketlerin bu konu hakkında tutumları değişmezse, daha sert önlemler almaktan çekinmeyeceğini de dile getirdi. Konuyla ilgili özet olarak ise Huawei ambargolarının geleceği Trump dönemine göre daha umut verici gözüküyor. Fakat henüz kesin bir kararın olmadığını da unutmamak lazımdır. Yani, gelecek günlerde daha birçok gelişmenin olacağı öngörülüyor.

 


Intel artık Huawei ile ticaret yapamayacakIntel artık Huawei ile ticaret yapamayacak
Huawei Nova Watch yoldaHuawei Nova Watch yolda
Huawei: Üst düzey bir akıllı telefon markası oluşturmakta ısrarcı olacağızHuawei: Üst düzey bir akıllı telefon markası oluşturmakta ısrarcı olacağız

PAYLAŞ