Beyni geliştiren en iyi 5 satranç uygulaması - Haberler - indir.com

Beyni geliştiren en iyi 5 satranç uygulaması

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-15 20:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Zeka gelişimine büyük fayda sağlayan ve kralların oyunu olarak da bilinen satranç, özellikle büyüme çağındaki çocukların beyin gelişimine sağladığı yararla bilinir. Bunların yanı sıra, etkili ve hızlı düşünme anlamında da yarar sağlayan satrancın, IQ'yu arttırdığı da söyleniyor. Oyunun oynandığı esnada beynin hızlı düşünmeye çalışması ve strateji geliştirmesi, Alzheimer hastalığının riskini azaltıyor. Satranç oynayan kişiler beynin her iki tarafını da kullanabiliyor; çünkü oyun esnasında her iki tarafa da ihtiyaç duyuluyor. Bu sonuçlara birçok ülkede yapılan araştırmalar sonucunda ulaşıldı. Rusya, Çin gibi ülkelerin yaptığı araştırmaların sonucunda, satranç oynayanların konsantrasyon seviyesinin daha yüksek olduğu da ortaya çıkarıldı.

Zekanızı geliştirecek ve strateji yeteneğinizi arttıracak satranç oyununun en iyileri seçilerek, tercih aşamasında satranç severlerin işleri kolaylaştırıldı. Seçilen en iyi satranç oyunları şu şekilde;

Chess Free

Chess Free'nin 12 ayrı seviyesi bulunuyor. Satrancı yeni öğrenenler için tavsiye edilen oyunlardan birisi. İlk seviyesinde zorluk derecesi kolay olan oyunda, alışmanıza olanak tanınıyor. Seviye yükseldikçe zorluk derecesi de doğru orantılı olarak yükseliyor. Android kulanıcıları Chess Free'ye ücretsiz olarak sahip olabilirler.

iChess

iChess, gerçek turnuva oyunlarından yer alan 100'den fazla bulmacayı satranç severlere sunuyor. Oyunda üç farklı zorluk derecesi bulunuyor. Buna göre kullanıcılar kendilerini geliştirdikçe, en zor seviyeyi bitirmeye çalışıyorlar. Oyun, internete gereksinim duymadığı için istenilen her yerde ve her anda size eşlik edebiliyor. Oyunu hem Android hem de iOS kullanıcıları oynayabiliyor.

Lichess

Andorid ve iOS'larla uyumlu olan Lichess'de sunduğu pek çok bulmacanın yanı sıra kullanıcılara arkadaşlarıyla da oynama imkanı tanıyor. İstenildiği takdirde yapay zekaya karşı da oynanabiliyor. Böylece çevrimdışı modda kendinizi geliştirerek, sonrasında arkadaşlarınıza meydan okuyabiliyorsunuz.

Play Magnus - Chess

Bu oyunda satranç yeteneklerinizi dünya şampiyonlarına karşı sergileyebiliyorsunuz. Oyun, Magnus Carlsen'ın  oynayışına göre hazırlanmış. Oyunun yanı sıra uygulama içerisinde Magnus Carlsen hakkındaki haberler, Magnus Carlsen tarafından onaylı satranç eğitimi de yer alıyor. Birçok farklı içeriğe sahip olan Play Magnus ' Chess hem Android hem de iOS'la uyumlu.

PC ve Mac üzerinden satranç oynamak isteyenler için önerilen site chess.com. Site üzerinde bulunan 15 milyondan fazla üye ile bilgisayarlarınızda da satrancın keyfini sürebiliyorsunuz. Site de bulunan üyeler için puan tablosu da yer alıyor.

My Chess Puzzles

My Chess Puzzles, Türk geliştiriciler tarafından hazırlanan bir satranç oyunu. Oyunda yer alan 10 binin üzerindeki satranç problemlerini çözmek oyunculara kalıyor. 2 hamlede bitirebileceğiniz oyunlardan, 10 hamle de bitirebileceğiniz oyunlara kadar farklı seviyeler mevcut. Yapay zekaya karşı oynanan oyunu, hem Android hem de iOS kullanıcıları indirebiliyor.





PAYLAŞ