Beta sürümü yayınlanan Samsung PlayGalaxy Link nedir? - Haberler - indir.com

Beta sürümü yayınlanan Samsung PlayGalaxy Link nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-13 21:04:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Donanım

Günümüzde oyunlar arasında mobil olanlar en az bilgisayar ve konsol oyunları kadar popüler olmaya başladı. Bazı oyunlar ise milyonlara hitap ediyor. Örneğin PUBG, Fortnite gibi oyunlar oldukça popüler olanlardan. Bu oyunlar kullanıcılara oyun zevkini oldukça yüksek yaşatıyor. Ancak bu oyunları bir eksik yönü de işlem gücü ve pil ömürleri sebebiyle bilgisayar oyunları daha fazla rağbet görmesi. Son yayınlanan Samsung PlayGalaxy Link ile artık bilgisayar oyunlarını telefonunuz üzerinden oynayabilmek mümkün.

Samsung PlayGalaxy Link ile bilgisayar deneyimi

Günler geçtikçe teknoloji gelişmesiyle birlikte mobil işlemci ve internet hızı yeterli seviyelere ulaştı. Artık Samsung PlayGalaxy Link sayesinde aynı ağa bağlı olduğunuz bilgisayarınızdaki oyunları telefonunuzda da oynayabileceksiniz. Samsung, geliştirdiği teknoloji sayesinde LTE ve 5G üzerinden de seyahat ederken bilgisayar oyunlarınızı oynama imkanı tanıyor. Bu konuda daha detaylı çalışmalar da yapılacağını belirtti.

Giriş seviyesinin önemli oyuncusu: Samsung Galaxy M10sGiriş seviyesinin önemli oyuncusu: Samsung Galaxy M10s

Hayatımıza 5G istasyonlarının yavaş yavaş girmeye başladı.Bununla birlikte internet üzerinden oyun deneyimlerinin artması işten bile değil. Firmanın yapmış olduğu projeye yakın Nvidia GameStream ve Steam Link projeleri denenmişti.

Yeni gelen teknoloji Bluetooth kontrolcüleri, fare ve klavyeleri de destekliyor. Bu teknoloji sayesinde bilgisayar ve konsol oyunlarına benzer deneyimler yaşamayı mümkün kılıyor. Uygulama Xbox kontrolcüsünü kablosuz bir şekilde kullanıma izin veriyor. Samsung Galaxy ailesi için tasarlanmış olan controller adlı kontrolcülerin kullanılmasını tavsiye ediyor. Eğer bu uygulamayı kullanmak istiyorsanız bilgisayarınızın minimum bileşenleri Nvidia GTX 1060 veya AMD Radeon 550 ekran kartı, Windows 10 işletim sistemi, 8 GB RAM ve Gigabit ağ kartına sahip olması gerekiyor. Bilgisayara uygulamayı yüklediğinizde tüm oyunları otomatik olarak listeleniyor. Bu aşamada bir sıkıntı olduğu takdirde kullanıcı oyunları elle ekleme şansına da sahip.

SideSync'in yerini Samsung Flow alacak

SideSync, kullanıcıların akıllı cep telefonu kullanımlarını çok daha fonksiyonel hale getirecek özelliklere sahip bir uygulamadır. Bunun yanı sıra aynı zamanda söz konusu bu uygulama ile beraber telefonunuzun ekranını ve telefonunuzda bulunan verileri, bilgisayar ya da tablet gibi cihazlar ile paylaşmanıza izin verecektir. Her an her yerde kullanabileceğiniz bu kaliteli uygulama Google Play mağazası üzerinde 50 milyondan fazla indirilmiş olup uzun süredir kullanılan kaliteli bir uygulamadır. Akıllı cihazınızda çalışmak yerine cep telefonunuzda bulunan veriler ile tabletinizde ya da bilgisayarınızda çalışmak için SideSync uygulamasının sunduğu verileri kullanabiliyordunuz. 

 

 


Samsung, bir uygulamasının kullanımına son vereceğini açıkladıSamsung, bir uygulamasının kullanımına son vereceğini açıkladı
Samsung, Avrupa telefon satışlarında Apple'ı altıya katladıSamsung, Avrupa telefon satışlarında Apple'ı altıya katladı

PAYLAŞ