Benjamin Lyon Apple'daki görevinden ayrıldı - Haberler - indir.com

Benjamin Lyon Apple'daki görevinden ayrıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-19 17:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, sürücüsüz elektrikli otomobilli için üretim ortağı arayışındayken Apple Car  projesinde baş mühendis olarak görev yapan Benjamin Lyon şirketteki görevinden ayrıldı.

Apple'ın sürücüsüz elektrikli otomobil projesi uzun bir süredir gündemde adından söz ettiriyor. Son zamanlar içerisinde şirketin üretim ortaklığı için Hyundai ve Nissan gibi otomotiv markalarıyla görüşmeler yaptığı da duyuldu. Apple Car gerçek olmaya adım adım yaklaşırken söz konusu bu projenin önemli bir ismi işinden istifa etti. Sensör geliştirme ekibine liderlik yapan Benjamin Lyon artık Apple bünyesinde görev almayacak. 

Epic Games ve Apple davasında yeni gelişmelerEpic Games ve Apple davasında yeni gelişmeler

Lyon, 20 yılı geçkin bir süredir Cupertino merkezli şirkette görev yapıyordu. Deneyime sahip olan bu başarılı mühendis iPhone, iPad, Mac ve dokunmatik cihazların geliştirilmesine katkıda bulunan önemli isimlerin başındaydı. Lyon, 2014 yılında Apple Car projesinde yer aldı ve sürücüsüz otomobil ekibinin kurumasına yardım etti. Kendisi şu an için şu an uzay girişimi Astra'nın baş mühendisi. Uzaya 150 kilograma kadar kargo taşımak için kullanılacak küçük ve düşük maliyetli roketler geliştirmek üzere görev yapacak. Konuyla ilgili elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

 


Apple sadece doğrulanmış aşı kayıtlarını gösteren uygulamalara izin verecekApple sadece doğrulanmış aşı kayıtlarını gösteren uygulamalara izin verecek
Chromebook, 2020 yılını Apple'dan iki kat daha çok sattıChromebook, 2020 yılını Apple'dan iki kat daha çok sattı
Spotify ve Apple Music sanatçılara en çok telif ücreti ödeyen platformlar olduSpotify ve Apple Music sanatçılara en çok telif ücreti ödeyen platformlar oldu

PAYLAŞ