Belçikada iş arayanlara YouTuberlık alternatifi sunuluyor - Haberler - indir.com

Belçikada iş arayanlara YouTuberlık alternatifi sunuluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-18 17:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Belçika'da başlayan Youtuberlık meslek eğitim kursu oldukça dikkat çekti. Yeni eğitim kursu ile Youtuber olmak isteyenlere destek veriliyor.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Bruxelles Formation adındaki kamu kuruluşu tarafından özel bir kurs başlatıldı. Son dönemlerin en popüler alanlarından olan YouTube adına başlatılan bu kurslarda kişilerin YouTube üzerinden gelir sağlayabileceği içerikleri üretebilmesi için teknik ve YouTube odaklı özel eğitimler veriliyor. Görüntü, ses, dijital pazarlama ve yayıncılık gibi çok kapsamlı alanlara yönelik hazırlanan eğitim kurslarında, üstelik kurs sonrasında çeşitli staj fırsatları da bulunuyor.

“Yüksek oran kursun gerekliliğini ortaya koyuyor”

Brüksel-Başkent Bölgesi'nin İstihdam ve Mesleki Eğitim Bakanı Bernard Clerfayt tarafından yapılan açıklamalarda, son yıllarda bu alanda yaşanan değişime dikkat çekildi. İnsanların hizmet ya da yeni bir ürün almak istediğinde araştırmalarındaki ilk kaynaklardan birisinin YouTube olduğu belirtilirken Bu alanın ne kadar önemli olduğu vurgulandı.

Kurslara katılacak olan Belçikalı vatandaşlara çok yönlü eğitimin verilecek olması, sadece içerik oluşturma değil içerik oluşturduktan sonra da kanalın ve videolarını nasıl ön plana çıkarılacağına yönelik çeşitli tekniklerin öğrenilmesini sağlayacak. Ülkedeki pek çok özel şirketin de destek verdiği mevcut kurs, staj ve çalışma imkanları ile yeni iş arayanlar ya da yeni bir kariyer planlayanlar için oldukça cazip bir fırsat olarak görülüyor. 

Kurslara ülkenin önde gelen YouTuberları da destek vererek katılım sağlayacak. 12 hafta sürecek olan kurslar şimdiden tüm dünya tarafından takip edilmeye başlandı. Bu durumun pek çok ülkeye örnek teşkil etmesi bekleniyor. 





PAYLAŞ