Belçika resmi kurumları siber saldırı nedeniyle hizmet veremiyor - Haberler - indir.com

Belçika resmi kurumları siber saldırı nedeniyle hizmet veremiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-08 13:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Belnet üzerinden hizmet alan Belçika resmi kurumları, servis sağlayıcıya yapılan DDoS saldırı nedeniyle hizmet veremez duruma geldi.

Son zamanlarda dünya genelinde DDoS saldırıları giderek artıyor. Pek çok ülkede çeşitli sorunlara yol açan mevcut saldırılardan son olarak etkilenen ülke ise Belçika oldu. Ülkedeki resmi kurumların internet altyapısını sağlayan Belnet için yapılan saldırılar, sistemlerin yavaşlamasına ve erişilemez hale gelmesine neden oldu.

DDoS saldırısı nedir?DDoS saldırısı nedir?

Parlamentodan üniversitelere kadar hemen hemen her resmi kuruluşun kullandığı servis sağlayıcı, yaşanan saldırı nedeniyle hizmet veremezken vatandaşlar da herhangi bir şekilde online işlem gerektiren bir hizmeti alamadı. Ülkede pek çok farklı toplantı ve etkinlik iptal edildi. Sistemin çökmesi ekonomik olarak da zarara neden oldu. 

“Belge çalınmadı”

Konu ile ilgili Belnet cephesinden belirli aralıklar ile bilgilendirmeler yapılırken şu ana kadar saldırı kapsamında herhangi bir belge ya da bilgi sızdırmasının olmadığı ifade edildi. Bu durum saldırının nedeni konusunda şüpheleri de arttırdı.

Korona virüs kapsamında ülkedeki aşı ve test merkezlerinde de sorunlar maksimum boyuta ulaştı. Yapılan aşı ve testler ile ilgili alt yapının kullanılıyor olması, veri işlenmesini engelledi ve sağlık hizmetlerinin sunulmasında çeşitli problemler yaşandı. 

Saldırının nedeni Çin mi?

Belçika'da Çin Uygur politikaları ile ilgili yapılacak oturumların hemen öncesinde saldırıların yaşanmış olması, saldırı nedenini dair çeşitli spekülasyonların ortaya atılmasına neden oldu. Ancak şu ana kadar saldırıların kaynağına yönelik herhangi bir veri ve yer tespit edilemedi.


Google'dan DDoS saldırısı itirafıGoogle'dan DDoS saldırısı itirafı

PAYLAŞ