Belçika 5G testlerini radasyondan ötürü durdurdu - Haberler - indir.com

Belçika 5G testlerini radasyondan ötürü durdurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-04 15:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Birçok ülkede yeni yıl ile beraber 5G teknolojisine yönelik pilot testler yapılmaya başlanmış durumda. Bu ülkelerden birisi olan Belçika’daki proje, halk sağlığını riske atma sebebi ile durdurulmuş durumda. Yeni nesil 5G teknolojisi daha yüksek frekans ve daha hızlı bir ağ bağlantısı ile hızlı iletişim anlamına geliyor. Ancak bu teknolojini getireceği bir diğer olumsuz durum ise radyasyon olarak karşımıza çıkıyor. Radyasyon bilindiği üzere insan sağlığı üzerinde ciddi sorunlar yaratan bir etmen oluyor. Bu sebepten ötürü Belçika’da gerçekleşen proje durdurulurken, diğer yandan konu hakkında tartışmalar tekrardan ortaya çıkmışa benziyor.

Belçika 5G Çalışmalarını Durdurdu

5G ile 1 GB UHD Video 3 Saniyede İnecek5G ile 1 GB UHD Video 3 Saniyede İnecek

Konu hakkında açıklama gerçekleştiren çevre bakanı Celine  Fremault, “Brüksel halkı kobay değildir” sözlerini dile getirdi. Bu noktada yayınlan radyasyon hakkında insanların akıllarında şüphe kalmaması gerektiğini ifade etti. Ülkemizde de yine 5G için İstanbul üzerinde pilot çalışma bölgelerinin olacağı biliniyor. Brusselstimes kaynaklı habere göre geçtiğimiz yılın Temmuz döneminde Belçika Hükümeti ile üç Telekom operatörü Brüksel’deki radyasyon standartlarını azaltma adına anlaşma sağladığı ifade ediliyor. Fakat antenlerden yayılacak olan radyasyon miktarının tahmin edilmesinin imkansız olduğu da söyleniyor.

Fremault tarafından bu teknolojinin halk sağlığına zarar verdiği ve zarar verdiği sürece kabul edilmeyeceği belirtiliyor. Bakalım ülkeler yeni nesil 5G teknolojisinin testlerinde ortaya çıkan bu söz konusu sağlık problemlerini nasıl aşacaklar göreceğiz. Ülkemizde ise pilot çalışmaların ne zaman başlayacağı henüz bilinmiyor.  


Bakan Açıkladı, Ülkemize 5G Ne Zaman Geliyor?Bakan Açıkladı, Ülkemize 5G Ne Zaman Geliyor?
Samsung Galaxy S10 5G Fiyatı ve Çıkış Tarihi belli oldu!Samsung Galaxy S10 5G Fiyatı ve Çıkış Tarihi belli oldu!

PAYLAŞ