Beklenmedik Instagram gelir yöntemi - Haberler - indir.com

Beklenmedik Instagram gelir yöntemi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-27 11:49:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Instagram’da platformundaki fenomenler, platformun “Hikayeler” özelliğini maddi kazanç sağlayacak şekilde kullanıyor!

Dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya uygulamaları arasında olan Instagram’ın günlük 500 milyon aktif kullanıcısı bulunmakta. Kullanıcılarına yeni özellikler sunan platform geçtiğimiz aylarda profili herkese açık kullanıcılar için hikayeler servisine yeni bir özellik getirerek, kullanıcıların profillerini gizlemeye gerek kalmadan hikayeleri yakın arkadaşlarıyla paylaşabileceği bir güncelleme sunmuştu.

18 yaşından küçük Instagram kullanıcıları için yeni kurallar18 yaşından küçük Instagram kullanıcıları için yeni kurallar

Instagram’ın bu özelliğini kullanabilmek için kullanıcıların hikayelerini görüntüleyebilecek yakın arkadaş listesin oluşturması gerekiyor. Ardından çok takipçili profiller bile rahatlıkla özel paylaşımlar yapabiliyor. Instagram’ın çok sevilen bu özelliği bazı popüler isimler tarafından kötüye kullanılmaya başlamış durumda. Instagram’daki bazı fenomenler yakın arkadaş listesine girmek isteyen takipçilerinden ödeme talep etmeye başladı.

Yani buda demek oluyor ki, artık herkes yakın arkadaş listesine girebilir. Tabi bedeli karşılığında…

Fenomenler takipçilerinden ücret talep ediyor!

Instagram güncellemesi ile takip etmediğiniz hesapların takipçi sayısı görüntülenebiliyor

Fenomenlerin oluşturduğu bu yeni sistem aslında oldukça basit. Bildiğiniz üzere Instagram, fenomenlerine YouTube gibi bir ödeme yöntemi sunmuyor. Instagram fenomenleri genellikle Patroen gibi sistemlerden yararlanıyor. Fenomenlerin yeni gelir kapısı ise “Yakın Arkadaş Listesi” oldu. Bildiğiniz üzere Instagram bir kullanıcıyı takip etmek için sizden herhangi bir abonelik ücreti talep etmiyor. Ancak fenomenler yakın arkadaş listesine girmek isteyen takipçilerinden abonelik ücreti talep ediyor. Örneğin Instagram’ın en popüler isimlerinden biri olan Caroline Calloway’ın yakın arkadaş listesine girmek istiyorsanız aylık en az 2 dolar ödemek zorundasınız. Bu ücret fenomenler arasında 6 dolara kadar çıkabiliyor.

Bu noktada söyleyebileceğimiz tek şey özelliğin fenomenler tarafından kötüye kullanılıyor olduğu. Henüz konu hakkında herhangi bir açıklama yapmayan platformun bu tip davranışları sergileyen profilleri uyaracak mı, yoksa görmezden mi gelecek bunu da birlikte göreceğiz. Instagram’la ilgili yeni bilgiler edindikçe sizleri de haberdar ediyor olacağız.


iOS 13 Instagram problemi ile gündemdeiOS 13 Instagram problemi ile gündemde
Merakla beklenen özellik nihayet Instagram'a geliyorMerakla beklenen özellik nihayet Instagram'a geliyor

PAYLAŞ