Beklenen Spotify özelliği kullanıma sunuldu! - Haberler - indir.com

Beklenen Spotify özelliği kullanıma sunuldu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-20 19:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik platformları arasında olan Spotify uzun bir süredir merakla beklenen özelliği kullanıma sundu. Spotfiy’de artık şarkı sözleri görüntülenebilecek.

YouTube Music’in pazara girmesiyle birlikte çevrimiçi müzik platformları arasında rekabet hayli yükseldi. YouTube Music henüz uygulama açısından geliştirilmesi gerekse de sunduğu özelliklerle kullanıcıların kısa zamanda dikkatini çekmeyi başarmıştı. Hal böyle olunca müzik platformları kullanıcıların sevdiği ve beklediği özellikleri kendilerine entegre etmek zorunda kaldılar. Günümüzün en popüler dijital müzik platformlarından biri olan Spotfiy’de kullanıcılar tarafından çok sevilen bir özelliği kullanıma sundu. Sadece Google Play Store üzerinden 500 milyondan fazla indirmeye sahip olan uygulama bir süredir yeni özelliklerle uygulama deneyimini arttırıyor.

Spotify'ın çocuklara özel müzik uygulaması Spotify KidsSpotify'ın çocuklara özel müzik uygulaması Spotify Kids

Spotify şarkı sözü özelliği

Spotify Android uygulamasında artık şarkı sözleri çalma ekranına şarkıyla eş zamanlı bir şekilde senkronize edilebiliyor. Yeni eklenen şarkı sözleri özelliği albüm kapağı ve kontrol kısmının alt tarafında yer alıyor. Şarkı sözlerini bir kart şeklinde entegre eden Spotify sayesinde şarkıyla birlikte çıkan karta bastığında o an dinlediğiniz şarkının sözlerini ekranınızda görüntüleyebiliyorsunuz.

Bunun yanı sıra sunucu tarafında da değişiklikler yapan Spotify özelliği çok daha rahat bir şekilde kullanmanıza imkan tanıyor. Görsellerde de görebileceğiniz gibi müzik listelerinde şarkı sözleri eklenebilecek şarkılarda “Lyrics” ibaresi yer alıyor.

Gün itibariyle kullanıma sunulan şarkı sözü özelliği şimdilik belirli bölgelerdeki kullanıcılara sunulsa da, özelliği kullanan kullanıcı sayısının her geçen gün artacağı biliniyor. Hatta özelliği hali hazırda kullanan bazı kullanıcılar şarkı sözü özelliğinin Spotify’nin masaüstü sürümünde de kullanıma sunulduğunu bildirmekte.

Spotify’nin yeni yayınladığı bu özelliğin platform içinde hali hazırda kullanımda olan “Behinde the Lyrics” özelliğinin yerini alıp almayacağı henüz bilinmiyor. Şarkı sözlerini Müsicxmatch’tan edinen Spotify’nin yeni özelliğinin yakın zamanda global çapta tüm kullanıcıların kullanımına sunulması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Spotify'nin sevilen özelliği App Store'a geldiSpotify'nin sevilen özelliği App Store'a geldi

PAYLAŞ