Beholder İnceleme - Haberler - indir.com

Beholder İnceleme

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-06 12:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : İnceleme

WarmLamp Games'in geliştirdiği, Alawar Entertainment tarafından yayıncılığı üstlenilen bir oyun olan Beholder, oyun piyasasına yeni bir soluk getirdi. Beholder ile totaliter bir toplumu ve bu toplum içerisinde hükümet için çalışan bir karakterin maceraları anlatılıyor. Oyunun ana karakterinin adı Carl. Kendisi, hükümet tarafından, bodrum katında yaşadığı binada olan olayları takip etmekle görevlendirilen bir vatandaş. Oyuncular, bodrum katta yaşıyor ve orası sizin bir nevi üssünüz oluyor.  Karakterimiz Carl Stein önceki apartman yöneticisinin gitmesi ile yeni apartman yöneticisi oluyor. Yeni apartman yöneticisi olarak işe başlanıyor ve  kiracılar ile tanışılıyor, istedikleri şeyler soruluyor, evlerine girip araştırma yapılıyor ve evlerine kamera yerleştiriliyor.

Oyunda özel hayatın gizliliği ilkesi tamamen çiğneniyor ve görevler de buna göre oluşuyor. Görev tamamladıkça kazanılan para ve şöhret puanları ile farklı oranda açıyı gözlemleyebilen casus kamerası satın alınabiliyor. Düzenli olarak aynı apartman üzerinde gezinmek, her geleni baştan aşağıya tanımaya çalışmak ve sonrasında benzeri işlemleri yapmak biraz can sıkabiliyor. Fakat genel anlamda oyuncuların keyif aldığı bir yapım.

Beholder, sahip olduğu grafikleri ile ilgi çekmeyi başarıyor. Karikatüristik bir hava verilen oyunda oyunun grafikleri kendi kendine yetiyor. Oyunun haritası gayet basit. 6 ve zemin kat olmak üzere 7 adet tasarlanmış daire, basit bir çevre ve basit bir yol. Harita oyun için yeterli. Atmosfere uygun oyun müzikleri ile zenginleştirilmeye çalışılan oyunun müziklerini beğenenler olduğu gibi beğenmeyen kesimler de mevcut. Eğer evlere kamera taktı ve olabilecek en yakın şekilde bakıyorsanız yapılan eylemlerin seslerini duyabilirsiniz. Fakat, eğer kamera uzakta ise sesleri duyamazsınız. Bu da hoş bir ayrıntı olarak karşımıza çıkıyor.





PAYLAŞ