Be My Eyes, Görme Engellilerin Gözü Oluyor! (Video) - Haberler - indir.com

Be My Eyes, Görme Engellilerin Gözü Oluyor! (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Sosyal sorumluluk noktasında mobil uygulama mağazalarında pek çok ürün yer alıyor. Be My Eyes adındaki mobil uygulama diğerlerinden farklı bir işleve sahip. Kendi içinde sosyal bir ağ barındıran uygulama için 'görme engellilerin gözü oluyor' diyebiliriz.

Be My Eyes, görme engellilerin yardıma ihtiyaç duydukları anda gören kullanıcılardan yardım istemelerini sağlıyor. Kullanıcıların küçük bir iyilik yapmalarına ve görme engellilerin yardım almalarına imkan tanıyan bu uygulamanın kullanımı ise oldukça kolay.

Be My Eyes

Görme engelli kullanıcı uygulama üzerinden görebilen kullanıcılara sesli ve videolu yardım çağrısında bulunuyor. Bu çağrıyı gören herhangi bir kullanıcı çağrıyı kabul ettiği anda bağlantı kuruluyor ve uygulama yardıma hazır hale geliyor. Görme engelli kullanıcı da çağrının kabul edildiğini uygulamadan gelen sesli bildirimle anlayabiliyor.

Görme engelli kullanıcının yaşadığı zorluklar çerçevesinde diğer kullanıcılar sesli ve videolu olarak Be My Eyes sayesinde yardımda bulunabiliyorlar.

Örneğin; görme engelli kullanıcı markette bulunan bir sütün fiyatını ya da son kullanma tarihini öğrenmek istediğinde yardım çağrısında bulunabiliyor. Çağrıya cevap veren kullanıcı, yardım isteyen kullanıcıyı yönlendirerek, cihaz kamerası ile süt paketini görebiliyor ve üzerinde yazılı olan fiyat veya son kullanma tarihini sesli olarak kullanıcıya söyleyebiliyor.

Be My Eyes

Şimdilik sadece Danimarka'da kullanımda olan Be My Eyes, sosyal sorumluluk noktasında son derece faydalı bir proje. Bu projenin ülkemizdeki uygulama geliştiricilerine de örnek olmasını temenni ediyoruz.

Ücretsiz olarak şu an sadece iPhone ve iPad cihazlarda kullanılabilen Be My Eyes, ilerleyen günlerde Android cihazlar için de yayınlanacak. Uygulamayı incelemek isterseniz aşağıdaki bağlantı aracılığıyla cihazınıza indirebilirsiniz.

Ayrıca Be My Eyes tanıtım videosunu izleyerek, uygulama hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Be My Eyes Tanıtım Videosu





PAYLAŞ