Bazı tarayıcılar yasaklandı! İşte Google’ın gerekçeleri - Haberler - indir.com

Bazı tarayıcılar yasaklandı! İşte Google’ın gerekçeleri

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-16 17:59:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Dünyanın en kapsamlı faaliyet alanına sahip olan ve en büyük arama motoru olma özelliğini taşıyan Google'ın 2008 yılında kullanıcılarla buluşturduğu internet tarayıcısı Chrome, yıllardır en fazla kullanılan olma ayrıcalığını sürdürmeye devam ediyor. 

Chrome kullanıcılarını zararlı internet adreslerinden koruyan Google, aynı zamanda zararlı dosyalar yüklendiğinde uyarı veriyor. Bu bağlamda güvenliği ön planda tutan internet devi Linux'ta popüler olan üç internet tarayıcısını yasakladı.

Google ve Rekabet Kurumu telefonlardaki ön yüklü uygulamalar konusunda anlaşamadıGoogle ve Rekabet Kurumu telefonlardaki ön yüklü uygulamalar konusunda anlaşamadı

Bazı tarayıcılar yasaklandı! İşte Google’ın gerekçeleri

Google tarafından henüz resmi bir açıklama gelmedi. Konqueror, Falkon ve Qutebrowser isimli internet tarayıcıları ile Google hesabına giriş yapmak istediğiniz zaman güvenlik sebebi ile farklı bir tarayıcı kullanmanız gerektiğini gösteren bir uyarı alıyorsunuz.

Kullanıcılar "Daha fazla bilgi edinin" seçeneğine tıkladıkları takdirde Google tarafınca hazırlanan bir destek makalesine yönlendiriliyor. Bununla birlikte bazı Reddit kullanıcıları tarayıcıları kullanarak oturum açabildiğini belirtiyor. 

Bu destek makalesinde JavaScript’ten güvenli olmayan eklentilere kadar bu uyarının görüntülenmesine sebebiyet verebilecek olan sorunlardan bahsediliyor. 

Yani kullanıcıların belirli bir kısmı güvenlik gerekçesi ile bu tarayıcılardan Google hizmetlerinden herhangi birisine giriş yapamazken, küçük bir bölümü tarayıcıları kullanırken sorun yaşamıyor. Bu sebepten gözler Google tarafından gelecek olan bilgilendirmelere çevrilmiş vaziyette.



PAYLAŞ