Bazı PlayStation 5 teknik özellikleri ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Bazı PlayStation 5 teknik özellikleri ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-31 12:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Artık yılı bitirip 2020 yılına girmemize saatler kalan yeni yılın teknolojik ürünleri hakkında yeni sızıntılar görmeye devam ediyoruz. Yeni yılın sonbahar döneminde tanıtılması beklenen Sony’nin yeni oyun konsolu PlayStation 5 hakkında bir yeni sızıntı daha gerçekleşti. GitHub kaynaklı sızıntıya göre heyecanla beklenen bu yeni oyun konsolunun teknik özellikleri gün yüzüne çıktı. 2013 yılından beri hayatımızda olan ve oldukça başarılı bir satış dönemi geçiren PlayStation 4, artık yerini yeni nesil PS5 serisine bırakmaya hazırlanıyor. Sony cephesinden de bugün önemli gelişmeler yaşandı ve iddialara göre yeni modeli sunacağı detaylar belli oldu.

PlayStation 5 Özellikleri Ortaya Çıktı

PlayStation 5 konsept videosu yayınlandıPlayStation 5 konsept videosu yayınlandı

Projelerin test verilerini depolayan merkez GitHub, yeni bir sızıntı dalgasını PS5 serisi için ortaya çıkardı. Söz konusu bu sızıntıya göre yeni oyun konsolunu sekiz çekirdekli yapıda Zen 2 Mimarisi ile 2000 MHz 36 özel Navi hesaplama birimine sahip bir GPU’lu işlemciye sahip olacak. Diğer yandan modelde PS4 Pro modelinden iki kat hızlı GDDR6 bellek modüllerini de göreceğiz. Diğer yandan yeni PlayStation 5’in saniyede 9.2 teraflop yapabileceği söyleniyor. Xbox Series X’te ise bu rakam 12.2 olarak bildirilmişti. Söz konusu sızıntı özellikleri ile bu cihazlar çıkarsa, Microsoft’un oyun konsolunun PS5’e göre çok az daha güçlü olacağı anlamına geliyor.

Xbox Series X modeli de üst seviye oyun ve Premium bir fiyat ile pazarda olacak. Ancak henüz tüm bunların sızıntı ve söylenti olduğunu ve herhangi bir resmi bilginin olmadığını belirtelim. PlayStation 5 serisi için kesinleşmiş bir bilgi yer almazken, bu konsol için 2020’nin sonbahar dönemini beklemek durumunda olacağız. Sony cephesinden ayrıca yeni oyun konsolu ile beraber PlayStation 5 konsoluna özel oyunlarında sunulması bekleniyor.


Önemli bir kaynak PlayStation 5'in fiyatını ve çıkış tarihini açıkladıÖnemli bir kaynak PlayStation 5'in fiyatını ve çıkış tarihini açıkladı
İlk PlayStation 5 oyunu belli olduİlk PlayStation 5 oyunu belli oldu

PAYLAŞ