Bazı iPhone Cihazlarda Yer Almayacak iOS 12 Özellikleri - Haberler - indir.com

Bazı iPhone Cihazlarda Yer Almayacak iOS 12 Özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-17 15:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın iPhone serisi cihazları desteklemiş oldukları uzun süreli güncellemeleri ile kullanıcıları memnun etmeye devam ediyor. Yaklaşık 4 yıllık bir iPhone modeli bile en güncel iOS işletim sistemi güncellemesini alarak bir başarıya imza atıyor. Ancak donanımsal farklardan ötürü yeni iOS sürümleri ile beraber bazı eski iPhone modelleri her özellikten yararlanamıyorlar. Bugün itibariyle final sürümü kullanıcılara verilecek olan iOS 12 sürümü, 2013 yılında çıkmış olan iPhone 5s serisi modellere dahi gelecek. Apple’ın bu noktada iyi bir iş sergilediğini söyleyebilliriz. Gelin şimdi yeni iOS 12 sürümü ile beraber bazı iPhone modellerinde yer almayacak olan 4 farklı yeni özelliğe göz atalım.

iOS 12, neredeyse tüm iPhone modellerine sunulacak. Ancak iOS 12’nin sunmuş olduğu tüm özellikler bütün modellerde yer almayacak. İşte bazı iPhone modellerinde yer almayacak o iOS 12 özellikleri.

iOS 12 ne zaman yayınlanacak?iOS 12 ne zaman yayınlanacak?

Her iPhone Modelinde Olmayacak iOS 12 Özellikleri

Derinlik Kontrolü

Henüz geçtiğimiz hafta Apple tarafından bir lansman gerçekleştirildi ve yeni iPhone cihazlar ile beraber derinlik kontrolü özelliği de duyuruldu. Bu özellik ile portre modu çektiğiniz fotoğraflarda arka plan bulanıklığını kontrol edebileceksiniz. Fakat bu özellik A12 Bionic işlemcisi ile olduğu için sadece iPhone Xs serisinde yer alacağını ifade edelim.

Memoji

iOS 12 ile beraber tanıtılan Memoji adlı özellik sadece TrueDepth kamera desteğine sahip cihazlarda yer alacak. Bu durumda ise iPhone X ve yeni tanıtılan iPhone Xs serisi modellerde yer alacağını söyleyebiliriz.

Siri Yardımcı Kısayolları

iOS 12 ile beraber dikkat çeken yeniliklerden birisi ise Siri Kısayolları olacaktır. Bu özellik tüm iPhone cihazlarda yer alacak olsada, iPhone 5s ve iPhone 6 serisindeki donanım yetersizliğinden ötürü özellik bazı kısıtlamalara sahip olarak gelecek. Bu noktada Siri Kısayolları özelliği bu cihazlarda yapay zeka desteğine yer vermeyecek.

Kamera Efentleri

Instagram Hikayeler ve Snapchat gibi uygulamaların içerik paylaşım özelliklerin bir hayli dikkat çekiyor. Apple ise bu efektlerin desteklerini Mesajlar ve FaceTime uygulamalarına iOS 12 ile beraber getirecek. Ancak bu özelliğin sadece iPhone 6s ve üzeri iPhone modellerinde kullanılabilir olacağını ifade edelim.

iOS 12’de yer alacak olan bu özellikler çeşitli donanımsal farklardan ötürü bu saydığımız cihazlarda yer almayacaklar. 17 Eylül bugün itibariyle iOS 12 final sürümü yayınlanması beklenirken, kullanıcılar tarafından güncellemeler kontrol edilmeye başlanmış durumda. Akşam saatleri içerisinde Apple’ın yeni iOS 12 sürümünü tüm kullanıcılar için yayınlaması bekleniyor.



PAYLAŞ