Bazı Android 11 özellikleri yaygın olmayabilir - Haberler - indir.com

Bazı Android 11 özellikleri yaygın olmayabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-29 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji gündeminde bugünlerde iOS 14 ile çalkalanıyor. Fakat Android 11 özellikleri daha kararlı sürüm ortaya çıkmadan konuşulmaya başlamıştı. Şimdi ise üç önemli özellik için kötü bir gelişme ortaya çıktı. 

Bazı Android 11 özellikleri yaygın olmayabilir

Android, Apache 2.0 altında lisanslanan açık kaynak kodlu bir işletim sistemi. Bu da Andrıid telefon geliştiren firmaların kendi yazılımları olan OEM'leri için istediği gibi işletim sistemini değiştirebilmesini sağlıyor. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, Android için yaptığı lisanslama da bazı özellikler için kesin kullanılacak şekilde listelenirken, bazıları için ise zorunlu olmayan özellikler şeklinde belirtiliyor. Android 11 özellikleri arasında daha şimdiden önemli bir popülerlik elde eden, sohbetleri bildirim ekranında tek bir yerde gösteren, sohbet bildirimleri özelliği, Android tabanlı OEM geliştiricileri için bu özellik, zorunlu olmayan ve kuvvetle önerilen olarak listede yerini aldı. Sohbet bildirimleri özelliği sayesinde kullanıcılar, tüm sohbet programlarından gelen bildirimleri öncelikli olarak bildirim ekranında, bir arada görebilecekler. 

Android 11.5 beta sürümüyle önemli hatalar giderildiAndroid 11.5 beta sürümüyle önemli hatalar giderildi

Android 11'in diğer bir özelliği ise güç kontrolü. Akıllı ev kontrolleri için kullanıcılar bu özellik ile beraber, tüm akıllı cihazları telefon üzerinde kolaylıkla kontrol etmek için zorlanmayacak. Bu işlemi yapmak çok daha kolay olacak. Ancak güç kontrolünün de kuvvetle önerilen özellik olarak listelendiğini belirtmekte fayda vardır. Android 11'in üçüncü özelliği ise aslında daha çok ABD'yi ilgilendiren bir detay. IdentityCredential API olarak adlandırılan bu özellik sayesinde kimlik bilgilerini akıllı telefonda saklamak mümkün olacak. Her ne kadar önemli bir gelişme olarak görülse de, kritik kimlik bilgilerinin akıllı telefonda depolanması büyük tartışma yaratmıştı. Google bu özelliği de zorunlu kılmış değil. Yine Google‘ın IdentityCredential API için geliştirmelere devam ettiğini ve güvenlik önlemlerini arttıracağını da belirtmek gerekiyor.

Google, Android için önemli özellikleri genelde bu şekilde listelemeyi seçmiş olsa da, geçmişte birçok Android özelliğinin bu şekilde unutulup gitmiş, ya da uzun yıllar sonra ancak akıllı telefon şirketleri kendi yazılımlarında benzer özellikler sunmaya başlamıştı. Android 11 ile gelen çeşitli özellikler ile beraber kullanıcıların daha detaylı bir kullanım elde etmesi sağlanırken aynı zamanda çeşitli kolaylıklar da sunuluyor. 


Android 11 ile hayatımıza girecek 14 özellikAndroid 11 ile hayatımıza girecek 14 özellik
Minecraft Earth bazı Android cihazlardan desteğini çekiyorMinecraft Earth bazı Android cihazlardan desteğini çekiyor
Türkiye'deki Android kullanıcılarını da riske atan oyunlarTürkiye'deki Android kullanıcılarını da riske atan oyunlar

PAYLAŞ