Battlefield V'e gelen güncellemeden sonra %50'lik bir performans artışı - Haberler - indir.com

Battlefield V'e gelen güncellemeden sonra %50'lik bir performans artışı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-06 12:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Oyun

Battlefield'ın yeni oyunu olan Battlefield V, 14 Kasım tarihinde DXR'nin ilk sürümü olan oyun içi bir yama ile kullanıma sunulacak. Battlefield V'e gelen güncellemeden sonra %50'lik bir performans artışı yaşanacak. Oyuncular çok daha gerçekçi ve akıcı bir şekilde oyun oynayabilecekler.

Battlefield V'e gelen güncellemeden sonra %50'lik bir performans artışı

Battlefield V, 14 Kasım tarihinde DXR'nin ilk sürümü için oyun içi yama ile birlikte karşımıza gelecek. Bu yamada DXR ışın izleme teknolojisi kullanan ilk oyun olacaka. Ancak oyun RTX 2080Ti ekran kartında  bile bazen 30FPS'leri görebiliyor. Bu yüzden oyuna gelen eleştirilerin ardı arkası kesilmiyor. Bu şekilde eleştirilere maruz kalan DICE, uzun mesai harcayan NVIDIA, yeni Game Ready sürücüsü ve Battlefield V güncellemesi ile birlikte oyunda büyük bir oranda performans artışı sağlayacak. Bu performans artışı yaklaşık olarak %50 oranında olacak. NVIDIA tarafından paylaşılan verilere bakıldığı zaman:

BATTLEFIELD 2142 DELUXE EDITION sistem gereksinimleriBATTLEFIELD 2142 DELUXE EDITION sistem gereksinimleri

Battlefield 5 Sistem Gereksinimleri!

  • GeForce RTX 2080Ti oyuncuları Ultra kalitede DXR ışın izleme teknolojisi ile 1440p çözünürlükte +60 FPS alabilecekler.
  • GeForce RTX 2080 oyuncuları Medium ayarlarda DXR ışın izleme teknolojisi ile 1440p çözünürlükte +60 FPS alabilecekler.
  • GeForce RTX 2080 oyuncuları Medium kalitede DXR ışın izleme teknolojisi ile 1080p çözünürlükte +60 FPS alabilecekler.

Paylaşılan bu değerlere bakıldığında RTX kullanıcıları derin bir oh çekecekler. Çünkü yeni çıkan üstün performanslı ekran kartında bile performans sorunları yaşayan kullanıcılar, gelecek güncelleme ile birlikte neredeyse iki katı performans sağlayabilecekler. Peki bu performans artışı nasıl sağlandı?

NVIDIA şirketine göre ışın izleme teknolojisi, bir donanıma, endüstri standardı API'a, oyun motoru entegrasyonuna ve AAA seviyesinde bir oyun ile birlikte 4 ayda bir araya gelmeyi başardı. Bunun sonucunda ise beklentileri yüksek tutan oyuncular hayal kırıklığına uğradılar. Anca DICE şirketi ile kurulan yakın temas sayesinde ilk baştaki kötü itibar ortadan kalkmış gibi gözüküyor. DICE firmasında görselleştirme mühendisi olarak görev alan Yasin Uludağ, yeni yayınlanan güncelleme ile birlikte oyun içerisinde hem görsellik hem de performans açısından oldukça iyi bir deneyim sunacaklarını belirtiyor. Güncelleme ile birlikte gelen optimizasyonlar oyun dünyasını yakıp yıkacak. 


Battlefield 1 Premium Pass kısa süreliğine bedavaBattlefield 1 Premium Pass kısa süreliğine bedava
Battlefield 1'i Tam 8K Çözünürlükte OynadılarBattlefield 1'i Tam 8K Çözünürlükte Oynadılar
Oyuncuların nefesini kesen Battlefield 5 fragmanıOyuncuların nefesini kesen Battlefield 5 fragmanı

PAYLAŞ