Battlefield 2042 güncellemesi çapraz oyun desteği getiriyor    - Haberler - indir.com

Battlefield 2042 güncellemesi çapraz oyun desteği getiriyor   

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-15 17:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

Ripple Effect tarafından yapılan yeni açıklamalarda Battlefield 2042 oyununun çapraz oyun desteğine sahip olacağı belirtildi. Ancak belirli kısıtlamalar da bulunacak.

Uzun zamandan beri konuşulan Battlefield 2042 oyunu nihayet resmiyet kazandı. Yeni oyun için farklı özellikler ve fragmanlar ile birlikte oynanışa dair ilk izlenimlere ulaşmak mümkün olurken oyunun çapraz oyun desteği de alacağı kesinlik kazandı. Ripple Effect tarafından yapılan yeni açıklamalarda ve hayran sorularına verilen yanıtlarda mevcut durum için tüm detaylar belirtildi.

Battlefield 2042 için kapsamlı fragman yayınlandıBattlefield 2042 için kapsamlı fragman yayınlandı

Battlefield 2042 çapraz oyun desteğiyle geliyor

Yapılan açıklamalara göre çapraz oyun desteği için şu anda test süreci başlatmış durumda. EA Playtesting programına kaydolan kullanıcılarla yapılacak testlerin ardından kararlı sürüm yeni oyun ile birlikte piyasaya sunulacak. Yapılan testlerde oyun platformlarının iki gruba ayrılmasına karar verilmiş durumda. Bu nedenle Battlefield 2042 oyuncuları, oyunu oynadıkları platforma göre diğer tüm platformdaki oyuncularla eşleşme şansına sahip olmayacak. PC, Xbox Series X/S ve PlayStation 5 oyuncuları aynı maçlarda oynayabilecek. Xbox One ve PlayStation 4 oyuncuları ise bu grup dışında kalacak ve online oyunlarda sadece 2 eski nesil konsol sahipleri birbirine karşı mücadele edebilecek. Gelişmiş özelliklerle desteklenen Battlefield 2042’nin tüm platformlarda aynı şekilde desteklenmeyecek olması ise bu farkın ortaya çıkmasındaki en önemli özellik. Üstelik fark sadece platformlar arasında olmayacak. Eski nesil oyun konsollarında 128 oyuncu yerine 64 oyunculu karşılaşmalar yapılacak. Yeni nesil platformlarda ise 128 oyunculu maçlar yapılabilecek.

Ripple Effect, Battlefield 2042’de sunacağı çapraz oyun desteğinde üstelik ek yenilikler de sağlayacak. Buna göre kullanıcılar farklı platformlar üzerinden oyuna eriştiğinde tüm ilerlemeler de aynı şekilde elde edilecek. Üstelik satın alma gibi oyun içi alışverişlerde de çapraz oyun desteği sayesinde kullanıcılar herhangi bir veri kaybı yaşamadan tüm platformlarda aynı şekilde oyun oynama şansına sahip olabilecek. Çapraz oyun desteğini kullanmak istemeyenler ise Battlefield 2042 ayarlarından yapacağı seçimlerle sadece aynı platformda oynayan oyunculara karşı mücadele edebilecek.

Battlefield 2042 ne zaman piyasaya çıkıyor?

Daha önce yapılan resmi açıklamalara göre oyun 22 Ekim'de piyasada yer alacak ve belirtildiği gibi PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S ve PC platformlarında desteklenecek.



PAYLAŞ