Bataryaya ihtiyaç duymayan akıllı cihazlar geliyor! - Haberler - indir.com

Bataryaya ihtiyaç duymayan akıllı cihazlar geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-13 15:33:15
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Elektronik cihazların oldukça yaygın olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Bir insan üzerinde birçok elektronik cihaz taşıyabiliyor. Tabi bu cihazları kullandığımız için şarj da etmemiz gerekiyor. Sürekli bir şarj döngüsünde olan cihazların bazı zamanlarda bataryaları zarar görebiliyor ve kullanılmaz hale gelebiliyor. RFID çipleri üzerinde çalışan bazı araştırmacılar bataryaya ihtiyaç duymayan akıllı cihazların geleceğini belirtti.

Bataryaya ihtiyaç duymayan akıllı cihazlar geliyor!

Waterloo Üniversitesi'nden bazı araştırmacılar, bataryasız telefonlar üzerinde çalışmalar yapıyorlar. Hatta bunun için bir yol bile bulmuş olabilirler. Bataryasız telefonlar için RFID çipleri biraz kesilerek önemli bir adım atıldı. Araştırmacılar bu konuda oldukça umutlular. Bataryasız çipler aslında loT için kullanılıyor. Elektrik olmayan alanlarda kullanılan bu küçük çipler, ihtiyaca göre tepki verebilecek şekilde üretiliyor. Ortamın ışığı, sıcaklığı ve yüksekliği gibi ölçümler yapabilen bu parçacıklar için önemli bir konu, dayanıkı ve bataryasız hale getirebilmek.

Nintendo Switch'in bataryası değiştirilebilecekNintendo Switch'in bataryası değiştirilebilecek

RFID çipleri aslında pek çok cihazda ve üründe bulunan bir çiptir. Araştırmacılar bu çipi alıp ne kadar "hacklenebilme" şansının olacağına bakmışlar. Normalde çipler konum ve kimlik bilgisi taşıyor. Okul kartlarında, giriş çıkış kartlarında ve ticari araçlarda oldukça sık kullanılır. Araştırmacılar yatığı çalışma sonrasında çipleri uyaranları da anlaması sağlanmış. Araştırmacılar, loT cihazlar için özel bir yazılım-donanım örneği olan bu durum gelecekte yapılacak olan araştırmalar için temel oluşturacaktır. Bilim insanları geçtiğimiz zamanlarda da bataryasız cihazlar geliştirmeyi denemişlerdi.

Bu konu hakkında yazılan bir makale Yeni Delphi'de düzenlenen 24. Mobile Computing and Networking Konferansı'nda yayınlandı.


Tesla, Dünyanın En Büyük Bataryasını Çalıştırmayı Başardı!Tesla, Dünyanın En Büyük Bataryasını Çalıştırmayı Başardı!
Tesla'nın bataryasından daha iyisi geliyor olabilir!Tesla'nın bataryasından daha iyisi geliyor olabilir!
Samsung Galaxy Note 9, Dev Bataryasıyla Dikkat Çekiyor!Samsung Galaxy Note 9, Dev Bataryasıyla Dikkat Çekiyor!

PAYLAŞ