Batarya Ömrüne Ciddi Katkı Sağlayacak 4 İpucu - Haberler - indir.com

Batarya Ömrüne Ciddi Katkı Sağlayacak 4 İpucu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-06 13:40:20
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Günlük yaşantımızın bir parçası haline gelen akıllı telefonlar her geçen nesil dahada gelişmeye ve işlevsel bir hal almaya devam ediyor. Ancak güçlü teknolojiler ve yüksek kaliteye sahip ekran panellerinden dolayı akıllı telefonların bataryaları yetersiz kullanım sürelerine erişebiliyor. Bu noktada kullanıcıların akıllı telefonlardan çektikleri tek sorun kısa pil ömrü diyebiliriz. Bu noktada akıllı telefonlarda batarya ömrünü ikiye katlamak için yapabileceğiniz 4 adet ipucundan sizlere bahsedeceğiz.

Her ne kadar üreticiler modelleri için hızlı şarj teknolojileri gibi özellikler yapsada, yinede şarj ömrünün yetersiz kalması kullanıcıların canını sıkıyor. Sizlere uygulayabileceğiniz batarya ömrünüzü biraz daha iyileştirecek yöntemlerden bahsedeceğiz.

Şarj Etme Sıklığı

Akıllı telefonunuzu şarj etmek için bataryanın tamamen boşalmasına gerek yoktur. Bu noktada zaman zaman cihazınızı aralıklar ile güç kaynağına bağlayarak şarj kontrolünüzü sağlayabilirsiniz ve bataryanızın azalmasını engelleyebilirsiniz.

Aşırı Isınmanın Önüne Geçin

Akıllı telefonlarda yer alan bataryalar ısıya karşı duyarlı olduklarından ötürü aşırı ısınmaları ömürlerini kısatıyor ve cihazda yavaşlamalara dahi sebebiyet verebiliyor. Şarj esnasında cihazın sıcak ortamlarda bulunmamasına özen gösterin ve şarj esnasında cihazı kılıftan çıkartmayı unutmayın.

Yatarken Şarjda Bırakmayın

Akıllı telefonunuzun şarjı dolduğunda şarjı çıkartın. Çıkartmadığınız zaman veri aktarımı dursada elektrik akımından ötürü bataryanızın ömründe olumsuz etkiler olabilmektedir. Bu noktada özellikle gece yatmadan cihazınızı şarja takarak sabaha kadar bırakmamaya dikkat edin.

Yüzde 100 Gerekli Değil

Telefonunuza şarj cihazı bağladığınızda cihazın tam anlamıyla yüzde 100 oranında dolu olması gerekmemektedir. Bu yüzden cihazınızın yüzde 90'lık gibi oranlara erişmesi batarya ömrü için en sağlıklı olanıdır.





PAYLAŞ