Bant genişliği nedir ? - Haberler - indir.com

Bant genişliği nedir ?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-06 09:01:02
Editör : Ali Çelik
Kategori : Donanım

Bu içerik " Bant genişliği nedir  ? " sorusunu cevaplar ve veri iletim hızları hakkında bilgiler sunar.

Bant genişliği nedir ?

Kısacası, bant genişliği ağınızın İnternet trafiğini işleme kapasitesini ifade eder.

Pandemi öncesi ve sonrası Türkiye internet hızıPandemi öncesi ve sonrası Türkiye internet hızı

Bant genişliği, bir ağın veya İnternet bağlantısının maksimum veri aktarım hızını tanımlar. Belirli bir süre içinde belirli bir bağlantı üzerinden ne kadar veri gönderilebileceğini ölçer.Birçok ana bilgisayar, bant genişliği ve veri aktarımı terimlerini dönüşümlü olarak kullanır ve aylık veri ödeneğine bant genişliği olarak başvurur.

Özel bant genişliği kullanılan bazı alanlar

  • İnternet trafiği - Web sayfaları, e-postalar, FTP ile aktarılan dosyalar, evden çalışan personelden gelen VPN trafiği.
  • Aynı şirketin ofisleri arasında seyahat eden kurumsal veriler - Dahili e-postalar, elektronik tablolar, kelime belgeleri, CRM sistemleri gibi dahili uygulamalar tarafından oluşturulan trafik.
  • Telefon görüşmeleri - Müziğiniz dijitalleştirilebildiği gibi, telefon görüşmeleriniz de dijitalleştirilebilir. Bu, veri ağınız üzerinden gönderilmesine izin verir.
  • Video Konferans - Bu, genellikle birden fazla ofisi bulunan kuruluşlar tarafından personelin toplantılara seyahatlerini harcaması için gereken süreyi azaltmak için kullanılır.
  • Veri Yedekleme ve  Sunucu Çoğaltma - Çoğu işletme, e-posta sunucularını, veritabanı sunucularını, dosya sunucularını veya dahili olarak barındırılan uygulamalarını kaybetmeleri durumunda ciddi sorun yaşayacaktır. İş açısından kritik öneme sahip sistemleri sık sık yedeklemek, böylece bir şeyler ters giderse hizmetlerin geri yüklenebilmesi önemlidir. Tüm bir sunucuyu geri yüklemek saatler sürebileceğinden, bazı kritik sunucuları çoğaltmak akıllıca olabilir, böylece ciddi bir donanım arızası varsa, kullanıcılar birincil sunucu onarılırken kayıp sunucunun neredeyse aynı bir kopyasına erişebilirler. Yüksek kapasiteli özel bağlantı, verileri yedeklemek ve geri yüklemek ve sunucuları çoğaltmak için gereken bant genişliğini sağlayabilir.



İlgili uygulamalar

Galaxy Note 5, OnePlus 2 ve LG G4 Hız Testi


PAYLAŞ