Bankalarda e-posta yasağı başlıyor - Haberler - indir.com

Bankalarda e-posta yasağı başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-23 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu olan BDDK tarafından yeni önemli kararlar alındı. Buna göre internet bankacılığı hizmetini kullananların sıkça tercih ettikleri ve ihtiyaç duydukları hesap ekstresi, hesap özeti, dekont gibi benzeri bilgilerin e-posta iletilmesi noktasında önemli değişikliklere gidildi. 1 Temmuz günü ile beraber yürürlüğe girecek olan bu düzenleme kapsamında e-posta gönderilmesi yerine internet bankacılığı ve mobil uygulamaların kullanımı tercih edilecek.

Bankalara e-posta yasağı geldi

Google, kendi banka kartını çıkarmak için hazırlanıyorGoogle, kendi banka kartını çıkarmak için hazırlanıyor

Bu yeni yasak yürürlüğe girdikten sonra kullanıcılar bankalardan bu bilgi ve dökümanları e-posta ile almaya devam edebilecekler. Bu durum isteğe bağlı olacak ve müşterilerin bankaya talepte bulunarak e-posta ile bildirimi tercih ettiklerini belirtmeleri gerekecek. Bu düzenleme sebebi olarak ise Gmail ve Hotmail gibi e-posta servis sağlayıcılarının sunucularının yurt dışında bulunmasından ötürü ifade ediliyor. Bu kapsamda yetkililer “Yabancı internet sağlayıcılarından iletilen bankacılık bilgilerinin, yurtdışında kimler tarafından görülüp görülmeyeceği garanti edilemez” diyor. Yerli sunuculara ise bu bilgilerin sahip uygulamalarla iletilerek güvence altında olmasını ve hassas verilerin yurt dışı içinde kalmasını hedefledikleri ifade ediliyor.

Bankacılık uygulamalarında 2 faktörlü güvelik sistemi bulunduğundan ötürü verilerin daha güvenli olduğu dile getirilirken, belgelere ait olan PDF dosyasının uygulamalar üzerinden de alınabilmesiyle, e-posta ihtiyacı ortadan kalkmış oluyor. Bakalım bankacılık için gerçekleştirilen bu e-posta düzenlemesi kullanıcılar ve bankalar açısından ne gibi avantajlar sağlayacak yürürlüğe girmesi ile beraber göreceğiz.


Apple ve Google'ın ardından Samsung da banka kartı çıkarıyorApple ve Google'ın ardından Samsung da banka kartı çıkarıyor
Samsung banka kartını resmi olarak tanıttıSamsung banka kartını resmi olarak tanıttı

PAYLAŞ