Bankalara Yönelik Saldırılar 5 Kat Arttı - Haberler - indir.com

Bankalara Yönelik Saldırılar 5 Kat Arttı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-22 14:48:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda gündemi en çok meşgul eden konular arasında siber saldırılardan dolayı kaynaklanan güvenlik sorunları konusu yer alıyor. Gerek kişisel hesaplara gerek büyük kurumların hesaplarına karşı yapılan siber saldırılar zaman zaman ciddi sorunları beraberinde getiriyor. Özellikle bankalara ve finans sektörüne karşı yapılan siber saldırılar ciddi boyutlara erişmiş durumdadır. Banka ve finans sektörü, siber saldırılar ile en çok karşı karşıya kalan sektörler arasında yerini alan ilk üç sektörden biri olarak karşımıza çıkıyor. Değerlendirmeleri incelediğimiz taktirde günümüze kadar birçok banka ya da finans kurumu siber saldırı konusuna karşı kendini korumayı başarıyordu. Fakat son günlerde yaşanan olaylar bankaları ciddi ölçüde zorlayacak bir hal aldı. 

Bankalar siber saldırılar ile karşı karşıya

Dünyaca ünlü olan ve milyonlarca kullanıcıya sahip olan Bitdefender Antivirüs, bankaların kullanmayı tercih ettiği eski güvenlik sistemlerinin artık bankaları yeteri düzeyde koruyamadığının bilgisini verdi. Çoğu banka geleneksel olarak eski güvenlik sistemlerini kullanmak konusunda ısrarcı olurken gelişen teknoloji sayesinde güvenlik duvarlarını aşmak eskisi kadar zor değildir. Bu sebeple teknolojik ögeler ile eşdeğer olmaya güvenlik önlemleri siber saldırılara karşı yeterli olacak düzeyde değildir. 

Türkiye'ye Karşı Düzenlenen Siber Saldırılar Artık Türkiye'ye Karşı Düzenlenen Siber Saldırılar Artık "İDN" ile Önlenecek

İngiltere Mali Davranış Otoritesi (FCA) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda oluşturulan ve açıklanan raporda, İngiliz perakende ve yatırım alanında görev yapan bankaların veri ihlalleri konusundan büyük sıkıntılar yaşadığı Bitdefender Antivirüs tarafından aktarıldı. Suç işklem ve sızma konusunda herhangi bir engeli tanımayan hackerlere karşı mücadele etmek konusunda üst düzey güvenlik önlemleri ile savunma yapmayan bankalar GDPR kurallarına uymanın dışında aynı zamanda ciddi IT yatırımları ve hatta etkili önlem alma konularının da şart olduğu belirtildi. Siber saldırı konusunda rakamların artış göstermesinde bankaların konu ile alakalı şeffaf bilgi akışını gerçekleştirmenin etkili olduğunu dile getiren FCA raporundan elde edilen bilgilere göre, bankalara karşı yapılan saldırıların birçoğunun uluslararası gerçekleştiği söyleniyor. 

Bankaların özel verileri karaborsada satışa sunuluyor

Veri ihlali yapılmasının ardından müşteri kaybı ile karşı karşıya kalan ve itibar konusunda da zarar gören bankaların bir diğer sorun teşkil eden konusu ise, hackerler tarafından ele geçirilen verilerin karaborsa aracılığı ile satışa çıkarılması konusudur. Böylelikle bankaların özel verileri bu şekilde satışa çıkarılıyor. Bu da zamanla ciddi sorunları meydana getirmektedir. Bankaların önemli verilerinin satışa çıkarılması bankaların ve müşterilerin büyük zarar ile karşı karşıya kaldıklarını öne çıkaran Bitdefender Antivirüs, yaşanan can sıkıcı durumlar karşısında çaresizliğe boyun eğmek istemeyen bankalar, ilk olarak bankaların siber güvenlik sistemlerini elden geçirerek ciddi adımlar atarak ilerleme kat etmek gerektiğine dikkat çekiyor.

Şu dönemlerden özellikle finansal kuruluşlara karşı artan siber saldırılar, kurumsal şirketlerin  siber saldırılara karşı çok katmanlı güvenlik önlemlerine yoğun bir şekilde yatırım yapmaya yönelik hareket ettiğini dile getiriyor. Söz konusu konu hakkında Bitdefender Antivirüs, mevcut koruma yöntemlerinin bankalar adına endüstri standartlarının altında olduğunu, kötü amaç doğrultusunda hareket eden varyasyonları engellemek ve hatta birçok savunma hattında korunmasını artırmaları için ağ mimarisinin ve kullanılan yazılımların yeniden değerlendirmesi gerektiğini ortaya koyuyor. 

 


Televizyon izleyenlerin dikkatli olması lazım, yeni siber tehlike ile karşı karşıyalarTelevizyon izleyenlerin dikkatli olması lazım, yeni siber tehlike ile karşı karşıyalar
Siri kestirmeler, siber saldırılara neden olabilirSiri kestirmeler, siber saldırılara neden olabilir
Siber saldırılar karşısında ne kadar güvendeyiz? Tehlike artış gösteriyor.Siber saldırılar karşısında ne kadar güvendeyiz? Tehlike artış gösteriyor.

PAYLAŞ