Balyozla kırılan iPhone'lar nedeniyle Amazon, Türkiye pazarına girmeyi erteliyor - Haberler - indir.com

Balyozla kırılan iPhone'lar nedeniyle Amazon, Türkiye pazarına girmeyi erteliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-27 13:33:42
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

ABD ile yaşanan kriz nedeniyle Amazon 28 Ağustos tarihinde açılışını yapacağı ofisin tarihini erteledi.

Türkiye son dönemlerde online alışveriş konusunda yaptığı yatırımlar ve alışverişler ile eskiye oranla daha ilgi görüyor. Bunu fark eden Amazon, eBay ve Alibaba gibi e-ticaret alanında dev olmuş isimler Türkiye’ye yatırım yapmak için kollarını sıvıyorlar. Bu e-ticaret şirketleri arasında en büyük adımı atan Amazon, İstanbul Levent’te ilk ofisini açtı. Bayramdan hemen sonra 28 Ağustos’ta hizmet verecek olan Amazon, son dönemlerde Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri ile yaşanan krizden ötürü açılış tarihini yeniden gözden geçirmek istediğini söyleyerek tarihi erteledi.

Google, akıllı asistan satışında sonunda Amazon'u solladıGoogle, akıllı asistan satışında sonunda Amazon'u solladı

Amazon; “Bu dönemde Türkiye pazarına girmek doğru olmaz.” dedi

Ertelemenin bir başka nedeni ise ülkemizde boykot edilen Amerika Menşei ürünler. Geçtiğimiz günlerde gündemde uzun bir süre konuşulan balyozla iPhone’ları kırma eylemi Amazon’u bu karara varma nedenleri arasında. Bu olay bazı kesim tarafından ülkemizde tepki ile karşılanırken bazı kesim tarafından desteklendi. “ iPhone’ların balyozlarla kırıldığı, Amerikan markalarına karşı toplumdaki tepkilerin arttığı bir dönemde Türkiye’ye pazarına girmek doğru olmaz.” açıklaması yapan Amazon yetkilileri, Ağustos’un 28’inde açılacak olan ofisin tarihini erteleyerek Eylül sonu ya da Ekim başı gibi bir tarih verdi. Açılış tarihi hakkında net konuşmak istemeyen Amazon, sanırım Amerika ile Türkiye arasındaki krizin gidişatına göre hareket edecek gibi görünüyor.

Her şeye rağmen Türkiye pazarı önemini korumaya devam ediyor

Tüm yaşanan bu siyasi krize rağmen açılış ertelemesi yapan Amazon, esasında Türkiye pazarına verdiği önemi gösteriyor. Çünkü yaptığı yatırımı geri çekmek istemeyen Amazon ve e-ticaret şirketleri, yaşanan krizden ötürü kendilerini garantiye almak için ertelemeye gidiyorlar. İlerleyen günlerde konu ile alakalı bazı şeyler kesinleşmiş olacak. Takipte kalmaya ve okumaya devam edin.


İlgili uygulamalar
Amazon'un sesli asistanı Alexa, herhangi bir komut almadan özel konuşmaları otomatik olarak kaydedip paylaşıyorAmazon'un sesli asistanı Alexa, herhangi bir komut almadan özel konuşmaları otomatik olarak kaydedip paylaşıyor
Amazon Go'ya Rakip Bir Teknoloji GeliyorAmazon Go'ya Rakip Bir Teknoloji Geliyor
 Amazon'un yapay zekası Alexa, ürkütücü söylemlerde bulundu Amazon'un yapay zekası Alexa, ürkütücü söylemlerde bulundu

PAYLAŞ