Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden Elon Musk'a rest! - Haberler - indir.com

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden Elon Musk'a rest!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-07 15:22:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Canlı yayın sırasında uyuşturucu kullanması ile tüm dünyada tepki toplayan Elon Musk için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden yeni bir hamle geldi.

Videonun yayınlandığı dönemlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada Tesla ile yapılması planlanan anlaşmadan vazgeçileceği duyurulmuştu. Belediyeden yapılan yeni açıklamada ise mevcut olay nedeniyle Tesla yerine başka bir firma ile anlaşmanın sağlandığı ifade edildi.

Tesla'dan yeni motosiklet konseptiTesla'dan yeni motosiklet konsepti

Büyükşehir Belediyesi duruma kayıtsız kalmadı

Yaşanılan durum başta belediye başkanı olmak üzere yönetim tarafından onaylanmazken, Tesla kararından vazgeçildi. Belediyenin Tesla yerine tercih ettiği yeni firma ise TEMSA oldu. Olay öncesinde belediye 180 adet elektrikli otobüs alımına yönelik Tesla ile görüşmelere başlamıştı. Olayın iptal olması ile birlikte durumun belediye tarafından Elon Musk’a da iletildiği ifade edildi.

Yerli üretici desteklenecek

TEMSA ile anlaşma sağlanmasının aynı zamanda yerli üreticinin desteklenmesi adına da olumlu olduğunu vurgulayan belediye yönetimi, elektrikli otobüslerle ilgili son durum hakkında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu açıklamalarda bulundu. “Hiçbir otobüs uğultusu yok, motor gürültüsü yok. Egzoz dumanı yok, doğa kirletilmiyor. Gerçekten TEMSA yetkililerini tebrik ediyor ve kutluyorum. Biz de kendilerini bu süreçte davet ettik, otobüsle geldiler. Otobüsü de test etme imkanına sahip olduk. Bundan sonraki görüşmelerimiz adet görüşmesi olacak, fiyat görüşmesi olacak.” diyerek mevcut durum ve kararlar hakkında bilgiler veren belediye başkanı Kafaoğlu, Elon Musk ve Tesla hakkındaki belediye kararlarını da yaptığı bu açıklama ile doğrulamış oldu.

Tesla araçları basit bir sistem ile saniyeler içerisinde hacklenebiliyor!


Tesla'nın yöneticisi Elon Musk yolun sonuna geldiTesla'nın yöneticisi Elon Musk yolun sonuna geldi
Tesla Mobil Uygulamasına 3 Yeni Özellik EklendiTesla Mobil Uygulamasına 3 Yeni Özellik Eklendi
Tesla Modellerinde Atari Oyunu Oynanacak!Tesla Modellerinde Atari Oyunu Oynanacak!

PAYLAŞ