Bakanlık, Mavi Balina ve Momo İçin Önlem Alıyor - Haberler - indir.com

Bakanlık, Mavi Balina ve Momo İçin Önlem Alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-17 22:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet ortamında bir fenomen olan ve birçok çocuğu intihara sürüklediği iddia edilen Momo ve Mavi Balina oyunları hakkında bakanlık harekete geçti. Kötü niyetli bu insanlara karşı bir farkındalık yapmak isteyen bakanlık, bu noktada Eğitim Bilişim Ağı olarak yeni bir portal hazırladı. Milli Eğitim Bakanlığı çocuk ve gençlerin, Momo ve Mavi Balina gibi internet tuzakları ile dolu uygulama ve platformlara karşı bilinçlendirilmesi için Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kapsamında bir platform oluşturdu. Yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından konu hakkında ilgili olduklarını ve dijital dünyanın problem olmaması adına çocukların ruh sağlığına zarar vermeyecek gelişimlerini dijital alanların destekleneceği açıklamasında bulundu.

Mavi Balina ve Momo’ya Karşı Harekete Geçildi

WhatsApp Üzerinden Mavi Balina Yayılmaya BaşladıWhatsApp Üzerinden Mavi Balina Yayılmaya Başladı

Bakanlığın sunmuş olduğu çevrim içi sosyal eğitim sistemi olan EBA’da “Siber Güvenlik Portalı” oluşturulduğu ifade edildi. Bu noktada öğretmen, uzman, aile ve öğrencilere yol gösteren bir rehber aracını eba’nın internet sitesinden erişebilecekler. Portalda ise oyun bağımlılığı, güvenli internet ve teknolojinin doğru kullanımı gibi siber zorbalık dahil birçok konuda çocuklara animasyon ve renkli inografikler sunulacak. Burada hedef kitlenin dijital dünyadaki tehlikelere karşı eğlenceli bir içerik ile bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Bu noktada siber güvenlik oyunları da bu sistemde bulunuyor.

Momo ve Mavi Balina

Bu isimler birer oyun olarak adlandırılsa da, aslında telefona veya bilgisayardan mesajlaşma sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Çeşitli yollar ile küçük yaştaki çocuklara erişen kötü niyetli kişiler, mesajlar ile çeşitli görevler veriyorlar. Görevlerin yapılmaması durumunda ise çocuklara kötü şeyler yapacaklarını söylüyorlar. Çocuklar ise kötü duruma düşmemek için görevleri yerine getiriyorlar. Her seferinde daha kötü görevler istenen çocuklardan son olarak intihar etmeleri söyleniyor. Bakalım alınan önlemler ne derece etkili olacak göreceğiz.


Mavi Balina Sonrası Yeni Skandal Oyun Mariam Ortaya ÇıktıMavi Balina Sonrası Yeni Skandal Oyun Mariam Ortaya Çıktı

PAYLAŞ