Az kişi tarafından bilinen WhatsApp özellikleri - Haberler - indir.com

Az kişi tarafından bilinen WhatsApp özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-24 08:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Akıllı cep telefonlarda kullanılabilecek çeşitli WhatsAoo hileleri, kullanıcılar için zamanda tasarruf sağlamak adına bir özellik sunuyor. 

Facebook bünyesinde yer alan WhatsApp, dünya genelinde 2 milyardan çok daha  fazla kullanıcı sayısına sahiptir. Popüler anlık mesajlaşma uygulaması olarak sık sık adından söz ettiren WhatsApp, kullanıcılarının pek de farkında olmadığı bir takım püf noktalara sahiptir. Pratik olarak değerlendirilen bu özellikler, platformu kullanma deneyiminizi daha hızlı ve pratik hale getiriyor. 

Facebook, WhatsApp verilerini almak istiyorFacebook, WhatsApp verilerini almak istiyor

WhatsApp'ın az bilinen kullanışlı püf noktalar

WhatsApp’ta numaranızın telefon rehberinde kayıtlı olduğunu nasıl anlarsınız?

Uygulama içerisinde yer alan bir kullanıcının rehberinde kayıtlı olup olmadığını anlamak adına çok bir WhatsApp hilesi vardır. Bunu anlamak adına karşı tarafa bir mesaj göndermek ve okundu bilgisini de kontrol etmeniz gerekir. Aşağıdaki adımları takip ederek bunu anlamak mümkündür. 

  • WhatsApp‘a girin.
  • Sohbetler‘i açın ve sağ üst köşede yer alan üç nokta ikonuna tıklayın.
  • Açılan menüde yer alan Yeni toplu mesaj yazısına basın.
  • Ekrana çıkan pencerede, rehberinizde kayıtlı iki kişiyi işaretleyin. Bunlardan biri herhangi bir kullanıcı olabilirken; diğeri mutlaka rehberinde kayıtlı olup olmadığınızı anlamak istediğiniz kişi olmalıdır.
  • Kişileri seçtikten sonra sağ alt köşede yer alan tik işaretine tıklayıp onaylayın.
  • Toplu mesaj listesi için açılan pencereden bir mesaj gönderin.
  • Gönderdiğiniz mesajı seçip sağ üst köşede bulunan üç nokta işaretine tıklayın. Ardından Bilgi sekmesine girin.
  • Mesaj Bilgisi ekranında bulunan Okuyan kısmında, rehberinde kayıtlı olduğunuz kullanıcı bulunurken; “şuna teslim edildi” kısmındaysa kayıtlı olmadığınız kişi görünecektir.

Yukarıda yer alan adımları doğru bir şekilde uygulamak için bir süre beklemekte fayda vardır. Karşı tarafın mesajınızı okuduğundan emin olarak, bu zaman aralığından sonra Mesaj Bilgisi alanından kontrol etmeniz çok daha doğru olabilir. 

WhatsApp mesajlarını “okundu” yapmadan okuma yolu

WhatsApp uygulamasında bir mesajı okurken fark edilmemenin çeşitli yolları vardır. Bunlardan en basit yolu ise, görüldü bilgisini kapatmaktır. Ancak bir diğer kolay ve pratik yöntem ise akıllı cep telefonunuzun uçak modunu etkinleştirmek olacak. Bildirim çubuğunda yeni bir mesaj gördüğünüzde, hızla okumak yerine telefonunuzun uçak modunu etkinleştirebilirsiniz. Bu şekilde gizli bir şekilde mesaja tıklayıp okuyabilir ve hatta isterseniz yanıt da verebilirsiniz. Uçak modundayken cihazda bağlantı olmadığı için mesaj hemen gitmez, ancak uygulamadan çıkıp uçak modunu da devre dışı bıraktığınızda WhatsApp uygulamasında online görülmeden tüm bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. 

WhatsApp’ta kendinize nasıl mesaj gönderirsiniz?

Akıllı cep telefonların tamamında, yerleşik bir not defteri uygulaması vardır. Ancak bu notları çeşitli sebeplerden dolayı kullanmak istemiyorsanız WhatsApp uygulamanızı da bir not defteri olarak kullanabilirsiniz. Herhangi bir şeyi gözden kaçırmadan bu pratik özelliği kullanabilirsiniz. Kendinize mesaj göndermek için yapılması gereken tek şey, WhatsApp grubu açmak ve bu gruba rastgele bir kullanıcı daha eklemektir. Ardından ise grup oluşturduktan sonra, eklemiş olduğunuz ikinci kişiyi çıkarabilirsiniz. Bu şekilde tek başınıza kalıp bu alanda notlar oluşturabilirsiniz. 

Akıllı telefonların tamamında, yerleşik bir not defteri uygulaması mevcut. Fakat bu notları çeşitli sebeplerle kullanmak istemiyorsanız; WhatsApp’ınızı da bir not defteri haline getirebilirsiniz! Hiçbir şeyi gözünüzden kaçırmamak için bu pratik özelliği kullanabilirsiniz.

Kendinize mesaj göndermek için yapmanız gereken tek şey, bir WhatsApp grubu açmak ve bu gruba rastgele bir kullanıcıyı daha eklemek olacak. Akabinde grup oluştuktan sonra, eklediğiniz ikinci kullanıcıyı çıkarabilirsiniz. Bu sayede tek başınıza kalıp, bu alanı notlarınızla doldurabilirsiniz. WhatsApp’ta kendinize mesaj göndermek isterseniz bunun bir yolu ise tarayıcı üzerinden wa.me/kendinumaranız linkine tıklamaktır. Böylelikle, grup oluşturmadan direkt kendiniz ile sohbet sayfası açabilirsiniz.

WhatsApp kısayolları: Yazı stilleri ve vurgular

WhatsApp, siz farkında olmasanız bile pek çok vurgu ve yazma stili özelliğine sahiptir. İlk denediğinizde şaşıracağınız, sonrasında ise bağımlısı olacağınız o kodlar şunlar:

WhatsApp’ta kalın yazma: *yazı*

WhatsApp’ta italik yazma: _yazı_

WhatsApp’ta üstü çizili yazma: ~yazı~


WhatsApp kaybolan video ve fotoğrafları kullanıma sunduWhatsApp kaybolan video ve fotoğrafları kullanıma sundu
Facebook Şimdi de WhatsApp Mesajlarını Takip EdecekFacebook Şimdi de WhatsApp Mesajlarını Takip Edecek
Android için yeni WhatsApp emojileri kullanıma sunulduAndroid için yeni WhatsApp emojileri kullanıma sunuldu

PAYLAŞ