Az bilinen Instagram özellikleri - Haberler - indir.com

Az bilinen Instagram özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-13 12:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu Instagram, bildiğiniz ve kullandığınız özelliklerden çok daha fazlasını barındırıyor. Platformun kullanımı oldukça kolay olsa da platformdan daha fazla yararlanmak için bazı özellikleri, araçları ve uygulamaları da keşfetmeniz gerekiyor. Yazımızda yer vereceğimiz bu püf noktalar ile Instagram kullanımınızı çok daha fonksiyonel hale getirebilirsiniz. 

Instagram'in az bilinen en iyi özellikleri

Takip ettiğiniz kişilerden gönderi bildirimleri alın

Instagram hesabınızdan takip ettiğiniz kişilerin gönderileri karşısında bildirim almanız mümkündür. Gönderi bildirimleri özelliğinden faydalanmak için direk kullanıcının gönderisi üzerinden açabilirsiniz. Bunun için ilk olarak bir gönderi seçin, ekranın sağ köşesindeki üç noktaya tıklayın ve daha sonra ise Gönderi Bildirimlerini Aç seçeneğine tıklayın. Daha sonra bildirimleri kapatmak için tekrar bu adımları takip etmeniz yeterlidir. 

Instagram yepyeni bir çekim modu ile yenilendiInstagram yepyeni bir çekim modu ile yenilendi

Etiketinizi fotoğraflardan kaldırın

Instagram kullanıcıları arkadaşları ile fotoğraf attıklarında fotoğrafta yer alan arkadaşlarını etiketleyebiliyorlar. Fakat etiketlenen kişi zaman zaman bu durumdan rahatsızlık duyabilir. Bu gibi durumlarda etiketi kaldırmak için bu fotoğrafa gidin ve fotoğrafın üzerine dokunun. Daha sonra karşınıza iki farklı seçenek çıkacak. Beni Gönderiden Çıkar ve Profilden Gizle. Beni gönderiden çıkar seçeneği ile etiketi tamamen kaldıracaksınız. Etiketin kaldırılmasını istemiyorsanız fakat profil sayfanızın etiketli fotoğraflar bölümünden çıkarmak isterseniz de Profilden Gizle seçeneğini seçebilirsiniz. 

Instagram arama geçmişinizi temizleyin

Instagram hesabınızın arama geçmişi zaman zaman size sorun yaşatabilir. Bu gibi bir durum ile karşı karşıya kalmamak için hesabınızın arama geçmişini temizlemek doğru bir adım olacaktır. Arama geçmişinizi temizlemek için profil sayfanıza gidin, ekranın sağ üst köşesinde yer alan üç çubuğa dokunun ve açılan menünün alt kısmında ye alan Ayarlar seçeneğine tıklayın. Daha sonra, alt kısımdaki Arama Geçmişini Temizle yazan bir ekrana gidecek olan Güvenlik'i seçin.

Beğendiğiniz son Instagram gönderilerini görün

Beğendiğiniz en son Instagram gönderisini tekrar görmek isterseniz ilk olarak profilinize girin, ekranın sağ üst köşesinde yer alan üçlü çubuğu seçin ve sonrasında Ayarlar - Hesap - Beğendiğiniz Gönderileri seçin. Bu adımlar ile beraber en son beğendiğiniz 300 gönderiden oluşan ve daha sonrasında tekrar göz atabileceğiniz bir liste ile karşılaşacaksınız. 

Instagram kullanırken daha az veri kullanın

Instagram kullanımı esnasında platformun kullandığı veri miktarında sınırlandırma yapmanız mümkündür. Bunu yapmak için ilk olarak profilinize tıklayın ve ardından Ayarlar seçeneğini seçin, Hücresel Veri Kullanımı'na dokun ve ardından Veri Tasarrufu modunu açın. Bu seçeneği aktif hale getirdiğinizde platformda fotoğraf ve videoların yüklenmeleri daha uzun sürebilir fakat bu şekilde veri tasarrufu yaparak cihazınızın internet kullanımını daha aza indirebilirsiniz. 

Instagram yorumlarını filtrelemek

Platform üzerinde paylaştığınız içeriklere gelen yorumları filtrelemek isterseniz bunu yapmanız da mümkündür. Instagram yorumlarını filtrelemek için ilk olarak profilinize gidin, ekranın sağ üst köşesine yer alan üç çubuğa dokunun ve Ayarlar> Gizlilik> Yorumlar'a gidin ve ardından Rahatsız Edici Yorumları Gizle anahtarını açın. Bunun yanı sıra aynı zamanda gizlemek istediğiniz sözcüleri girmeniz için tasarlanan Manuel Filtre seçeneğini de kullanabilirsiniz. 


İlgili uygulamalar
Instagram TBT'yi yeni bir mod haline sokuyorInstagram TBT'yi yeni bir mod haline sokuyor
Instagram masaüstü DM görüntüleri heyecan yarattıInstagram masaüstü DM görüntüleri heyecan yarattı
Yeni gelen Instagram özelliği ile önemli bir yara kapatıldıYeni gelen Instagram özelliği ile önemli bir yara kapatıldı

PAYLAŞ