Ayı-Boğa sezonu ne demek? - Haberler - indir.com

Ayı-Boğa sezonu ne demek?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-16 17:15:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Kripto Para

Bitcoin'de son dönemlerde ciddi iniş - çıkışların olması ve dalgalanmaların yükselmesi yatırımcılara pek çok farklı fırsat sundu. Ancak sektörde ayı ve boğa sezonu olarak adlandırılan mevcut dönemler dikkat çektiği gibi sektöre yeni olan kullanıcılarda da soru işaretlerine sebebiyet verdi. Huobi Global, “Ayı ve boğa sezonu ne demek?” “Mevcut ifadeler kripto para sektöründe nasıl bir etki yaratıyor?” gibi soruları yanıtlayarak sektörde merak uyandıran yeni terimler hakkında açıklamalar yaptı.

Kripto paralarda fiyat trendinin yönüne göre ayı ya da boğa olarak adlandırılan dönemler yaşanıyor. Fiyatların düşüş içerisinde olduğu dönemler kripto para sektöründe ayı dönemi olarak adlandırılırken fiyatların yükselişe geçmesi ile birlikte ayı dönemi sona eriyor ve boğa piyasası etkin olmaya başlıyor. Kripto para piyasalarında yapılan analizlerde ve değerlendirmelerde bu iki terim sıklıkla kullanılıyor. Kripto para piyasalarında yükseliş ve düşüşler pek çok farklı etkene bağlı olduğundan dolayı boğa ve ayı sezonlarının yakından takip edilerek neye göre etkilendiğinin analiz edilmesi kritik önem taşıyor. Huobi Global’e göre ise “Ayı ve boğa sezonları birbirlerine bağlantılı bir şekilde ilerleyen bir döngü”.

Ayı Sezonunda Neler Yaşanır?

Ayı sezonunda genel olarak sektörde düşüşler yaşanması, piyasalarda korkunun ve paniğin daha da artmasına neden olur. Kullanıcılar daha fazla zarar yaşamamak ya da zarar yaşayacağını düşünerek ellerindeki kripto paraları satışa çevirmeye çalışır. Bu dönemlerde alımlardan ziyade daha çok satış işlemleri gerçekleştirilir. Bu satış süreci ile birlikte yaşanan bolluk, aynı zamanda sektörde farklı etkilerin de ortaya çıkmasına neden olur. Özellikle büyük yatırımcılar düşen kripto para değerleri ardından yükselişe geçeceğini düşündüğü kripto paralar için yüklü satın alımlar gerçekleştirmeye başlar ve böylece ayı sezonu sonlanır, boğa sezonunun da başlamasının ilk işaretini ortaya çıkar.

Boğa Sezonunda Neler Yaşanır?

Düşük fiyatlar üzerinden yapılmaya başlanan alımlar piyasalarda ayı sezonunda yaşananların tam tersi bir etki gerçekleştirir. Böylece karamsar havada dağılırken kişiler yükseleceğini düşündüğü Kripto paralar üzerinden daha fazla kâr elde edeceğine inanır ve daha fazla satın alma yapmaya başlar. Eğer bu süreç içerisinde yatırımcılar ellerindeki paraları daha fazla tutmaya ve kripto paralarını çok fazla satmaya yatkın olmazsa, boğa sezonu daha fazla uzun sürer. Ancak ayı ve boğa sezonlarında özellikle yatırımcıların hatalı yatırımları ya da farklı düşünceler, kazanan olduğu kadar kaybeden kullanıcıların da olmasına neden olabilir. 

Huobi Global Bölge Genel Müdürü Alphan Göğüş ise yaşanan tüm bu süreçlerde kripto okur yazarlıklarını artırmalarını tavsiye ediyor. “Bu süre içerisinde yatırımcılar kendilerini korumak amacıyla kripto para okur yazarlıklarını artıracak eğitimlere katılmalı ve bu konuda içerik üreten kişileri takip ederek, kendi risk anlayışlarına göre karar vermelidirler. Ayrıca varlıklarınız üzerinden pasif gelir elde etmek için oluşturulmuş ürünleri de tercih ederek, bu geçiş döneminden kazançlı çıkabilirsiniz. Kripto para yatırımcıları varlıklarını kendilerine sunulan farklı vadeler ve yıllık kazanç oranları ile özel geliştirilmiş ürünlerde saklayarak pasif gelir elde edebilirle r.”

Kripto para sektörüne giriş yapmak isteyenler  web adresinden hemen kayıt yapabilir. 





PAYLAŞ