Avrupa Tüketici Birliği TikTok'u mercek altına alıyor - Haberler - indir.com

Avrupa Tüketici Birliği TikTok'u mercek altına alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-16 22:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Avrupa Tüketiciler Birliği son dönemlerin en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan TikTok’tan inceleme talebinde bulundu.

2019 senesinde piyasaya giriş yapan ve kısa sürede popülerleşen TikTok’un başı dertte gibi görünüyor. Kısa video paylaşım uygulaması olarak popülerleşen uygulamada kullanıcı haklarının ihlal edildiği ve uygulama içinde gizli reklamların bulunduğu düşünülüyor. Bu konuda harekete geçen Avrupa Tüketiciler Birliği TikTok’tan inceleme talebinde bulundu. 32 ülkeden 44 tüketici koruma derneğini çatısı altında bulunduran Avrupa Tüketici Birliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada son dönemlerin en popüler uygulaması TikTok’un AB’de geçerli olan tüketici haklarını ihlal ettiğini, uygulamanın gizli reklamlar içerdiğini, uygulamanın çocukları zararlı içerik ve reklamlardan korumakta yetersiz kaldığını tespit ettiğini açıkladı.

TikTok ve WeChat içinde olmak üzere 59 uygulama Hindistan'da yasaklandıTikTok ve WeChat içinde olmak üzere 59 uygulama Hindistan'da yasaklandı

TikTok mercek altında

Avrupa Tüketici Birliği tarafından yürütülen inceleme sonucunda TikTok uygulamasının telif haklarının ve kullanım koşullarının adil ve net olmadığı belirtildi. Bunun yanı sıra kullanıcıların yayımladıkları videoların kopyalanması ve dağıtımı durumunda da kullanıcılara hiçbir ödeme yapmamadan gelirin sadece uygulama gittiği açığa çıkarıldı.

TikTok en çok gelir elde eden mobil uygulama oldu

BEUC Genel Direktörü Monique Goyens, TikTok’un birkaç sene içinde Avrupa’da milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılarak, kısa sürede Avrupa’nın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri haline geldiğine işaret ederek “Çocuklar TikTok’u seviyor ama şirket onları korumak için birşey yapmıyor. Çocuklarımızın gizli reklam istilasına maruz kalmalarını ya da sadece biraz eğlenmek isterken bilmeden reklam panolarına dönüştürülmelerini istemiyoruz” dedi. Yetkililer tüm bu verilere dayanarak, TikTok’un politika ve uygulamaları konusunda kapsamlı bir inceleme başlatılmasını talep etti.

 


İlgili uygulamalar
TikTok hız kesmiyor! Şimdi de televizyonda yerini alıyorTikTok hız kesmiyor! Şimdi de televizyonda yerini alıyor
ABD TikTok yasağını gözden geçirme kararı aldıABD TikTok yasağını gözden geçirme kararı aldı

PAYLAŞ