Avrupa pazarına uygun fiyatlı elektrikli otomobil geliyor - Haberler - indir.com

Avrupa pazarına uygun fiyatlı elektrikli otomobil geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-24 18:25:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Almanya merkezli e.Go Mobile tarafından 2019 yılı içerisinde satışa sunulacak olan e.Go Life üç farklı batarya seçeneği ile tüketicilerin karşısına gelecek. Şehir içi kullanım için geliştirilen bu aracın başlangıç fiyatı 15 bin 900 euro kadar olacak. İşte Avrupa pazarına uygun fiyatlı elektrikli otomobil geliyor

Nissan Leaf, elektrik faturanızı paylaşacak

Almanya elektrikli araçların batarya üretimi için milyon Avro bütçe ayırdıAlmanya elektrikli araçların batarya üretimi için milyon Avro bütçe ayırdı

Avrupa pazarına uygun fiyatlı elektrikli otomobil geliyor

Elektrikli otomobillerin popüler olmaya başladığı bu dönemlerde piyasada pek çok küçük, şehir içi kullanım için geliştirilmiş olan uygun fiyatlı modeller bulunuyor. Ancak bu modeller genelde Asyalı markalar tarafından üretiliyor. Bu yüzden de kendi ülkelerinin dışına çıkamıyor diyebiliriz. Tesla gibi şirketler de mevcut fakat bu araçların fiyatı çok daha pahalı bir şekilde karşımıza geliyor. Almanya merkezli bir girişim, üreteceği yeni elektrikli araç ile birlikte bu durumu değiştirecek. Çünkü bu araç çok daha uygun fiyatlı olarak kullanıcıların karşısına çıkacak.

Avrupa pazarına uygun fiyatlı olarak çıkacak olan bu elektrik otomobil, e.Go Mobile tarafından geliştiriliyor. Şirket, Avrupa tarafınad en çok satan elektrikli kamyonet olan StreetScooter'ın arkasındaki isim. Kamyonetin satışlarından elde ettiği gelir ile birlikte e.Go Mobile şirketini kuran Schuh, Alman tedarikçi ZF Friedrichshafen ile birlikte sürücüsüz minibüs geliştirmek amacı ile 135 milyon euro civarında yatırım aldı. Yakın bir gelecekte Life adını vermiş olduğu elektrikli otomobili de piyasaya sürecek.

Şehir içi kullanıma odaklanmış olan bu elektrikli araç, Fiat 500'den birazcık daha kısa. İçerisinde dört kişilik kabin bulunuyor. Üç farklı batarya seçeneğine ve 20 kW'lık elektrikle beslenen bir motora sahip. Aracın yaklaşık olarak 121 km'lik menzili bulunuyor. Bu versiyon Almanya'da 15 bin 900 euro'dan başlıyor. Bir üst versiyonunda ise 40 kW elektrik motoru ve 17.9 kW batarya paketi ile birlikte geliyor. Bu versiyon ise 142 kilometre menzil sunuyor. Aracın fiyatı ise 17 bin 400 euro'dan başlıyor. Son olarak en gelişmiş versiyon ise 60 kW elektrik motoru ve 23.9 kW batarya paketi sunuyor. Bu model ise 184 km menzile sahip olacak. Fiyat etiketi ise 19 bin 900 euro civarında.


Honda'nın minik, elektrikli otomobili gözüktü!Honda'nın minik, elektrikli otomobili gözüktü!
Trump elektrikli otomobillere teşviki sonlandırıyor!Trump elektrikli otomobillere teşviki sonlandırıyor!
Malatya çöplerden elektrik üretmeye başlayacakMalatya çöplerden elektrik üretmeye başlayacak

PAYLAŞ