Avrupa Komisyonu'ndan para cezası yiyen Google Türkiye'de de savunma verecek - Haberler - indir.com

Avrupa Komisyonu'ndan para cezası yiyen Google Türkiye'de de savunma verecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-20 15:15:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

2015 yılında Google'ı inceleme altına alan Avrupa Birliği Komisyonu, Google'ın Android işletim sistemi hakkında son sözünü dün söyledi. Brüksel'de gerçekleşen bir toplantı sonucu Avrupa Birliği Komisyunu'nun rekabetten sorumlu üyesi Margrethe Vestager, Google'ın 4.3 milyar Euro'luk para cezasına çarptırıldığını belirtti. Avrupa Birliği Komisyonu'nun rekabetten sorumlu üyesi Margrethe Vestager'ın yaptığı açıklamaya göre Google, 2011 yılından bu yana Avrupa Birliği'nin rekabet kurallarına uymadan kafasına göre hareket ettiğini ve bunu kötüye kullandığını söyledi.

Google telefon geliştiricilerine ve operatörlere baskı mı uyguluyor?

Avrupa Birliği Komisyonu'nun yaptığı açıklamaya göre Google'ın akıllı telefon üreten firmalarla yaptığı anlaşmalarda üreticileri Google'ın kendi programlarını koyma zorunluluğunu gösterdiğini ileri sürdüler. Cezanın temeline bakıldığı zaman ise Google kendi uygulamaları olan Google Chrome ve Google'ın arama motorunu kullanma zorunluluğu koşmasından ötürü. Komisyonun ettiği iddiaya göre Google mobil internet trafiğinin kendi tarafından yönlendirilmesini oluşturmak için operatörlere ve akıllı telefon üretimi yapan firmalara baskı uyguluyor. Uyguladığı baskı ve zaman zaman da teşviklerle Android işletim sistemine sahip cihazlara kendi arama motorunu kullandırtıyor.

Google Türkiye?de savunma yapacak

Google, Türkiye Rekabet Kurumu ile beraber bir sözlü savunma yapacağı toplantı yapılacak. Birçok haber ajansından edindiğimiz bilgilere göre teknoloji devi Google, ülkemizde yapacağı savunma toplantısı için 28 Ağustos?ta buraya gelecek. Toplantıya katılmak isteyen tarafların ise 13 Ağustos tarihine kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Ülkemizde ise Google LLC, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şirketi hakkında yapılacak olan soruşturmaların son aşamasında da Google nasıl bir savunma yapacak herkes tarafından merakla bekleniyor.

Rekabet Kurumu konuyla alakalı açıklamada bulundu

Yapılacak olan toplantı için açıklama yapan Rekabet Kurumu; ?Şikâyetçi ve üçüncü kişilerin, `Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ´ uyarınca, toplantı konusu ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeyle 13 Ağustos 2018 günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumu´na başvurmaları gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerini kullandı.





PAYLAŞ